Officetrader 2021 - Logo wit

Samen duurzaam ondernemen.

De vraag naar producten stijgt ieder jaar doordat het aantal consumenten in de wereld stijgt. Hierdoor worden de grondstoffen die nodig zijn om te produceren steeds schaarser. Door het hergebruiken van onder andere kantoormeubilair kunnen we samen het verschil maken!

Reuse

We controleren, repareren waar nodig en maken de meubelen schoon. Zo verlengen we de levensduur en kan het meubilair weer verkocht worden.

Refurbish

We poedercoaten, herstofferen en (her)gebruiken (gebruikte) onderdelen om zo de levensduur van kantoormeubilair te verlengen. Zo geven we gebruikte meubelen weer een frisse uitstraling en kunnen ze weer jaren mee.

Repurpose

Door gebruikt meubilair (of onderdelen hiervan) op een nieuwe manier in te zetten hoeven we zo min mogelijk af te voeren. Zo worden afgekeurde bureaubladen opnieuw ingezet om plantenbakken van te maken en bouwen we bureaus om om ze op een nieuwe manier in te zetten.

Recycle

We scheiden afval nauwkeurig om recycling mogelijk te maken. Al het afval wordt zo efficiënt mogelijk getransporteerd om de CO2 uitstoot te minimaliseren.

Groot in duurzaamheid!

We streven altijd naar een duurzame en efficiënte afhandeling bij onze klant. Een prachtig voorbeeld hiervan is het demonteren van de kantoormeubelen die door ons worden opgekocht. Hierdoor hoeft ons transport minder kilometers te maken en worden onnodige vervoersbewegingen vermeden.

Producten die beschadigd of incourant zijn, worden refurbished door middel van aanpassingen, nieuwe bladen, opnieuw stofferen, poedercoaten etc. Andere artikelen of materialen kunnen weer worden “omgebouwd” naar een ander type product om vervolgens ook een nieuw leven tegemoet te gaan.

Producten die niet her in te zetten zijn worden ontmanteld en in onderdelen op onze eigen webshop Hergebruikalles.nl geplaatst. Deze onderdelen kunnen door een ander weer worden gebruikt om bijvoorbeeld zijn/haar eigen bureaustoel te repareren, en zo de levensduur te verlengen.

Wat overblijft zijn materialen die echt niet meer opnieuw te gebruiken zijn. Deze worden ontmanteld en gescheiden op ijzer, aluminium, koper, plastic, karton en hout en kunnen uitstekend in een grote container worden afgevoerd. Daarna blijft er nog een klein gedeelte restafval over. We houden ons dagelijks bezig met het opkopen van kantoormeubilair en het efficiënt ontruimen van kantoorpanden. Onze missie is om de levensduur van de binnenkomende kantoormeubelen te verlengen.

Hoe gaan wij te werk?

1. Uithuizing

Bij de uithuizing van een kantoor- of bedrijfspand verzamelen we al het opgekochte meubilair. We transporteren de meubels zo efficiënt mogelijk door ze op locatie te demonteren en vakkundig te laden.

ZGWTW_01

3. Afval wordt verantwoord afgevoerd

Het meubilair wat onbruikbaar is wordt ontmanteld en gescheiden op ijzer, aluminium, koper, plastic, karton en hout. Losse onderdelen kunnen we weer hergebruiken. Het restafval bieden we aan aan externe afvalverwerkers die het afval kunnen recyclen.

ZGWTW_03

2. In ons magazijn

Alle binnenkomende meubelen worden gecontroleerd en waar nodig gerepareerd. Ook doen we refurbishing door bureaustoelen te herstofferen en kasten opnieuw te poedercoaten.

ZGWTW_02

4. Terug in de verkoop

Van complete werkplekken tot kleine onderdelen; zoveel mogelijk producten gaan weer terug de verkoop in. Op deze manier kunnen gebruikte producten weer jaren mee!

ZGWTW_04

Dit droeg Officetrader al bij in 2022:

0
producten

een nieuw leven gegeven

bureaustoelen

met een tweede eigenaar

vergaderstoelen

woonden nieuwe besprekingen bij

kasten

kregen een nieuw uitzicht

Hergebruik is de oplossing.

In een circulaire economie bestaat geen afval en worden grondstoffen steeds opnieuw gebruikt. Een economie zonder afval is belangrijk omdat onze planeet vervuild raakt. Het milieu wordt verontreinigd en het klimaat verandert. Door grondstoffen opnieuw te gebruiken, wordt niet alleen het afvalprobleem aangepakt.

Het hergebruik van grondstoffen is tevens een goede manier om de schaarste van grondstoffen op te lossen. De stijgende wereldbevolking zorgt ervoor dat de vraag naar grondstoffen blijft stijgen. De hoeveelheid beschikbare grondstoffen stijgt echter niet, dus er is een alternatief nodig voor grondstoffen. Hergebruik is de oplossing.

Een greep uit onze projecten

Armsteun vervangen

Uitgebreide tekst over armsteun vervangen en waarom dit heel belangrijk is om te doen. Placeholder met voorbeelden en extra kennis om extra duurzaam over te komen. Uitgebreide tekst over armsteun vervangen en waarom dit heel belangrijk is om te doen. Placeholder met voorbeelden en extra kennis om extra duurzaam over te komen.

Uitgebreide tekst over armsteun vervangen en waarom dit heel belangrijk is om te doen. Placeholder met voorbeelden en extra kennis om extra duurzaam over te komen.