Officetrader 2021 - Logo wit

Opkoper Kantoormeubelen Rotterdam

Vraag een waardebepaling aan

Zoek je naar een duurzame opkoper in de buurt van Rotterdam?

Ben je op zoek naar een duurzame opkoper in de regio Rotterdam? Bij Officetrader streven we naar een positieve en milieuvriendelijke invloed door kantoormeubilair in heel Nederland en België een tweede kans te geven. We verkrijgen een aanzienlijke hoeveelheid kantoormeubels via ons opkoopproces. We gebruiken verschillende methoden om dit meubilair te herstellen of op te knappen, zodat het klaar is voor een nieuw leven. Samen met zowel nieuwe als bestaande klanten streven we ernaar om in en rond Rotterdam bij te dragen aan het behoud van onze aarde. We hebben mits maar één aarde.

Waarom kiezen voor Officetrader?

Officetrader heeft ruim 15 jaar ervaring als dé specialist in geven van een tweede leven aan kantoormeubilair. In onze huidige economie zien we veel nieuwe productie en een overvloed aan afval, wat bekend staat als een lineaire economie. In Europa wordt jaarlijks een schrikbarende hoeveelheid van 11 miljard kilogram meubilair weggegooid, waarvan ongeveer 85% wordt verbrand of als schroot eindigt. Officetrader is van mening dat dit anders kan en moet!

Daarom bieden wij al het kantoormeubilair dat via onze diensten, waaronder opkoop en bedrijfsontruimingen, binnenkomt, een tweede kans. Op deze manier dragen wij actief bij aan het bevorderen van een circulaire economie. In een circulaire economie worden producten hergebruikt, waardoor er nauwelijks nieuwe grondstoffen nodig zijn.

Dit droeg Officetrader bij in 2022:

0
producten

een nieuw leven gegeven

bureaustoelen

met een tweede eigenaar

vergaderstoelen

woonden nieuwe besprekingen bij

kasten

kregen een nieuwe baas

Duurzaamheid

Wij streven ernaar om zo veel mogelijk hergebruik te bevorderen, en deze missie vormt de basis van onze werkwijze. Het geven van een tweede leven aan gebruikte kantoormeubelen staat centraal binnen al onze activiteiten. Duurzaamheid heeft voor ons een veel diepere betekenis dan slechts uiterlijk vertoon en aanmoediging. Het is de kern van al onze dagelijkse werkzaamheden in ons hele bedrijf.

Een goed voorbeeld hiervan is hoe we kantoormeubelen nieuw leven inblazen. Als een meubelstuk bij ons binnenkomt, kijken we eerst hoe het eraan toe is. Vaak is het nog prima en hoeft het alleen even schoongemaakt te worden. Dat noemen we re-use. Soms is een meubelstuk versleten en heeft het wat opknapwerk nodig. We vervangen dan kapotte onderdelen en geven het meubelstuk een tweede kans, dat noemen we refurbishment.

Soms transformeren we zelfs spullen of materialen tot iets anders om ze nieuw leven te geven, dat noemen we repurpose. En als iets echt niet meer bruikbaar is, halen we het uit elkaar en plaatsen we de onderdelen op ons platform Hergebruikalles.nl. Wat overblijft zijn materialen die we op basis van soort sorteren en efficiënt afvoeren in grote containers. Uiteindelijk houden we maar een klein beetje restafval over.

Offerte op maat

1. Afspraak & bezichtiging

Naar aanleiding van een positieve beoordeling van de waardebepaling komen wij graag bij je langs voor een bezichtiging bij je op locatie.

Aanbod

2. Plaatsing & aanbieding

Na de bezichtiging vindt er een bieding plaats. Afhankelijk van de grootte van het project neemt dit max. 3 dagen in beslag!

Meubeltransport

3. Uithuizen & verplaatsen

Na akkoord gaan we een planning maken in overleg met je om een datum vast te stellen waarin we alles netjes gaan afvoeren.

Nazorg en service

4. Afhandeling & betaling

Wij houden lijsten bij waarbij we elke zending tellen en maken een totaaloverzicht om over te gaan tot correcte financiële afhandeling.

Hoe gaan wij als opkoper te werk?

We zouden graag bij je langskomen, maar voordat we dat doen, willen we je vragen of je ons kunt laten zien welk kantoormeubilair je beschikbaar hebt voor verkoop. Zodra we een idee hebben van wat je hebt, zal een van onze collega’s contact met je opnemen om een bod te doen voor de aankoop van je kantoormeubilair. Als het bod wordt geaccepteerd, zullen we samen met jou een plan van aanpak opstellen. Vervolgens gaan we aan de slag op de afgesproken dag.

We beschikken over eigen montage-teams die professioneel en deskundig te werk gaan bij projecten waarbij we je kantoormeubels overnemen. Nadat het aangekochte kantoormeubilair naar onze opslagruimte is vervoerd, controleren we alle meubelstukken grondig. We houden bij hoeveel items een tweede kans krijgen op verschillende manieren. Dit document noemen we het duurzaamheidscertificaat. Na afronding van het project sturen we dit certificaat naar jou, zodat we bewustzijn kunnen creëren over duurzaamheid.

Bij elk project heb je een vast aanspreekpunt, wat zorgt voor duidelijkheid en een uitstekende afhandeling van elk project.

Wanneer kies je voor een opkoper?

In verschillende situaties kan de deskundigheid van een professionele koper van onschatbare waarde zijn. Bij Officetrader begrijpen we dat elke situatie unieke kenmerken heeft, en we staan klaar om je te ondersteunen wanneer je voor belangrijke beslissingen staat. Hier zijn enkele veelvoorkomende omstandigheden waarin onze diensten van cruciaal belang kunnen zijn:

  • Bedrijfsverhuizing: Als je bedrijf van plan is te verhuizen, kan een opkoper je helpen om op een georganiseerde en gestructureerde manier afscheid te nemen van items die niet langer nodig zijn voordat je de overstap maakt.
  • Rebranding en vernieuwing: Veranderingen in je merkidentiteit gaan vaak gepaard met aanpassingen aan je kantoorinrichting. Onze opkoopexperts staan klaar om oude items te verwijderen en een frisse start mogelijk te maken.
  • Liquidatie en faillissement: In uitdagende tijden, zoals bij liquidatie of faillissement, kan een opkoper je begeleiden bij het op een verantwoorde manier afscheid nemen van je kantoormeubilair en tegelijkertijd mogelijke waarde behouden.
  • Overbodige voorraad: Als je voorraadbeheer de beschikbare ruimte overstijgt en je nu te maken hebt met overtollige goederen, kunnen wij je helpen om ruimte vrij te maken.
  • Nieuwe collecties en ruimtecreatie: Als je een nieuwe collectie wilt introduceren maar er ontbreekt opslagruimte, kan onze opkoopservice je ondersteunen bij het vrijmaken van waardevolle ruimte.
  • Transportschade en beschadigde items: Verschillende factoren kunnen leiden tot transportschade en beschadigde items tijdens het vervoer. Met Officetrader krijgen beschadigde items een tweede kans.

Bij Officetrader zijn we er trots op een betrouwbare partner te zijn in al deze situaties. Onze expertise, toewijding aan duurzaamheid en klantgerichte aanpak garanderen dat je de beste resultaten behaalt, ongeacht de uitdagingen waarmee je wordt geconfronteerd.

Neem contact met ons op!

Officetrader biedt vele diensten zoals opkoper aan. Wij begrijpen dat je misschien nog vragen heeft of enkele opmerkingen. Je vraag staat wellicht op onze veelgestelde vragen pagina. Klik hieronder ervoor!

Heb je kantoormeubilair die je door Officetrader wil laten opkopen? Wij komen graag in contact met je om de mogelijkheden te bespreken. Vraag een vrijblijvende waardebepaling in en wij nemen binnen 3 werkdagen contact met je op!

Armsteun vervangen

Uitgebreide tekst over armsteun vervangen en waarom dit heel belangrijk is om te doen. Placeholder met voorbeelden en extra kennis om extra duurzaam over te komen. Uitgebreide tekst over armsteun vervangen en waarom dit heel belangrijk is om te doen. Placeholder met voorbeelden en extra kennis om extra duurzaam over te komen.

Uitgebreide tekst over armsteun vervangen en waarom dit heel belangrijk is om te doen. Placeholder met voorbeelden en extra kennis om extra duurzaam over te komen.