Officetrader 2021 - Logo wit

Opkoper Kantoormeubelen Amsterdam

Vraag een waardebepaling aan

Zoek je naar een duurzame opkoper in de buurt van Amsterdam?

Zoek je naar een duurzame opkoper in de buurt van Amsterdam? Officetrader gaat voor een positieve en duurzame impact. Dit doen we door het geven van een tweede kans aan kantoormeubilair door heel Nederland. Vanuit het opkopen van kantoormeubelen krijgen wij veel kantoormeubels binnen. Verschillende methodes geven ons de handvaten om kantoormeubilair te repareren of op te knappen zodat het klaar is voor hun tweede leven. We streven ernaar om samen met onze nieuwe en bestaande klanten in en rond Amsterdam beter te zorgen voor onze aarde.

Waarom kiezen voor Officetrader?

Officetrader is al meer dan 15 jaar dé expert op gebied van het geven van een tweede leven aan kantoormeubilair. We leven in een economie waar veel nieuw wordt gemaakt en er veel op de afvalhoop beland. Dit noemen we een lineaire economie. In Europa belandt jaarlijks maar liefst 11 miljard kilogram meubilair op de vuilnisbelt. Ongeveer 85% van dit afval wordt verbrand of belandt op de schroothoop. Officetrader vindt dat dat anders moet! Daarom geven we al het kantoormeubilair wat bij ons binnen komt door middel van onze diensten, opkoping en bedrijfsontruimingen, een tweede kans. Op deze manier dragen wij bij aan een circulaire economie. Bij een circulaire economie worden producten opnieuw worden gebruikt en hoeven er bijna geen nieuwe grondstoffen gebruikt te worden.

Dit droeg Officetrader bij in 2022:

0
producten

een nieuw leven gegeven

bureaustoelen

met een tweede eigenaar

vergaderstoelen

woonden nieuwe besprekingen bij

kasten

kregen een nieuwe baas

Duurzaamheid

Zoveel mogelijk hergebruiken. Daar staan we voor en vanuit deze missie gaan we te werk. Het geven van een tweede leven aan gebruikt kantoormeubilair staat centraal in onze activiteiten. Duurzaamheid betekent zoveel meer voor ons dan alleen een kwestie van uitstraling en stimulering. Het vormt de kern van al onze dagelijkse werkzaamheden binnen het gehele bedrijf. 

Een uitstekend voorbeeld van deze aanpak is de verschillende manieren hoe wij kantoormeubelen een tweede leven geven. Wanneer een meubelstuk bij ons binnenkomt, kijken we naar de staat van het product. Vaak is het meubelstuk nog in goede staat en hoeft het alleen bijvoorbeeld schoongemaakt te worden. Dit noemen we re-use. Het komt ook vaak voor dat het product versleten is en opgeknapt moeten worden. Dan vervangen we het deel wat kapot is en heeft het meubelstuk een tweede leven gekregen. Deze aanpak noemen we refurbishment. 

Sommige items of materialen worden door de repurpose aanpak zelfs omgevormd tot een ander type product om een nieuw leven te krijgen. Producten die niet meer bruikbaar zijn, worden gedemonteerd en de onderdelen worden op ons eigen platform Hergebruikalles.nl geplaatst. Wat overblijft zijn materialen die niet meer kunnen worden hergebruikt. Deze worden gescheiden op basis van materiaal en kunnen efficiënt worden afgevoerd in grote containers. Uiteindelijk blijft er slechts een klein percentage restafval over.

Offerte op maat

1. Afspraak & bezichtiging

Naar aanleiding van een positieve beoordeling van de waardebepaling komen wij graag bij je langs voor een bezichtiging bij je op locatie.

Aanbod

2. Plaatsing & aanbieding

Na de bezichtiging vindt er een bieding plaats. Afhankelijk van de grootte van het project neemt dit max. 3 dagen in beslag!

Meubeltransport

3. Uithuizen & verplaatsen

Na akkoord gaan we een planning maken in overleg met jou om een datum vast te stellen waarin we alles netjes gaan afvoeren.

Nazorg en service

4. Afhandeling & betaling

Wij houden lijsten bij waarbij we elke zending tellen en maken een totaaloverzicht om over te gaan tot correcte financiële afhandeling.

Hoe gaan wij als opkoper te werk?

We komen graag bij jou langs maar willen eerst vragen of je ons een beeld wilt geven van wat je te koop heeft aan kantoormeubilair. Aan de hand van de gratis waardebepaling neemt onze collega contact met je op om over te gaan tot een bod om je kantoormeubilair op te kopen. Wanneer het bod is geaccepteerd maken wij samen met jou het plan van aanpak. Daarna gaan we op de afgesproken dag aan de slag. Wij hebben eigen montage teams die professioneel en vakkundig alles uit handen nemen bij projecten waar we je kantoormeubelen opkopen. Nadat de opgekochte kantoormeubilair is vervoerd naar onze opslag en controleren we alle meubelstukken. Wij houden daarna bij hoeveel items er op welke manier een tweede leven krijgen. Dit formulier noemen we het duurzaamheidscertificaat. Nadat het project is afgerond wordt dit formulier opgestuurd naar de klant om bewustzijn te creëren over duurzaamheid. Bij elk project is er een vast aanspreekpunt voor de klant. Zo creëren we duidelijkheid en een uitstekende afhandeling bij elk project. 

Wanneer kies je voor een opkoper?

In verschillende scenario’s kan de vakkundigheid van een professionele opkoper van onschatbare waarde blijken. Bij Officetrader begrijpen wij dat elke situatie zijn eigen unieke aspecten heeft, en wij staan paraat om je te assisteren wanneer je voor belangrijke keuzes komt te staan. Hier zijn enkele veelvoorkomende situaties waarin onze diensten van essentieel belang kunnen zijn:

  • Bedrijfsverhuizing: Als je bedrijf een verhuizing plant, kan een opkoper je ondersteunen bij het ordelijk en gestructureerd afscheid nemen van items die niet langer nodig zijn, voordat je de overstap maakt.
  • Rebranding en vernieuwing: Een wijziging in je huisstijl of bedrijfsidentiteit gaat vaak gepaard met aanpassingen aan je kantoorinrichting. Onze opkoopexperts staan klaar om oude items te verwijderen en een frisse start mogelijk te maken.
  • Liquidatie en faillissement: In uitdagende tijden, zoals bij liquidatie of faillissement, kan een opkoper je bijstaan om op een verantwoorde wijze afscheid te nemen van je kantoormeubilair en tegelijkertijd mogelijke waarde te behouden.
  • Overbodige voorraad: Indien je voorraadbeheer de beschikbare ruimte overstijgt en je nu kampt met overtollige goederen, kunnen wij je helpen om ruimte te creëren.
  • Nieuwe collecties en ruimtecreatie: Wil je een nieuwe collectie introduceren maar ontbreekt er opslagruimte? Onze opkoopservice kan je ondersteunen bij het vrijmaken van waardevolle ruimte.
  • Transportschade en beschadigde items: Verschillende factoren kunnen leiden tot transportschade en beschadigde items tijdens vervoer. Met Officetrader krijgen beschadigde items een tweede kans.

Bij Officetrader zijn wij er trots op dat we een betrouwbare partner zijn in al deze omstandigheden. Onze expertise, inzet voor duurzaamheid en klantgerichte aanpak verzekeren dat je de beste resultaten bereikt, ongeacht de uitdagingen waar je mee te maken krijgt.

Neem contact met ons op!

Officetrader biedt vele diensten zoals opkoper aan. Wij begrijpen dat je misschien nog vragen heeft of enkele opmerkingen. Je vraag staat wellicht op onze veelgestelde vragen pagina. Klik hieronder ervoor!

Heb je kantoormeubilair die je door Officetrader wil laten opkopen? Wij komen graag in contact met je om de mogelijkheden te bespreken. Vraag een vrijblijvende waardebepaling in en wij nemen binnen 3 werkdagen contact met je op!

Armsteun vervangen

Uitgebreide tekst over armsteun vervangen en waarom dit heel belangrijk is om te doen. Placeholder met voorbeelden en extra kennis om extra duurzaam over te komen. Uitgebreide tekst over armsteun vervangen en waarom dit heel belangrijk is om te doen. Placeholder met voorbeelden en extra kennis om extra duurzaam over te komen.

Uitgebreide tekst over armsteun vervangen en waarom dit heel belangrijk is om te doen. Placeholder met voorbeelden en extra kennis om extra duurzaam over te komen.