Officetrader 2021 - Logo wit

Faillissement opkoop

Vraag een waardebepaling aan

Specialist in opkoop faillissement

Bij OfficeTrader begrijpen we de complexiteit en de gevoeligheden die komen kijken bij faillissement opkoop. Als ervaren speler in de markt van opkoper bedrijfsbeëindiging en opkoop faillissement, streven we ernaar om zowel verkopers als kopers door dit delicate proces te leiden.

Onze expertise is waarde om te zetten in circulair en duurzaamheid. Onze missie is om een win-win situatie te creëren voor alle betrokken partijen, door het bieden van transparante, efficiënte en eerlijke opkoopdiensten.

Offerte op maat

1. Afspraak & bezichtiging

Naar aanleiding van een positieve beoordeling van de waardebepaling komen wij graag bij je langs voor een bezichtiging bij jou op locatie.

Aanbod

2. Plaatsing & aanbieding

Na de bezichtiging vindt er een bieding plaats. Afhankelijk van de grootte van het project neemt dit max. 3 dagen in beslag!

Meubeltransport

3. Uithuizen & verplaatsen

Na akkoord gaan we een planning maken in overleg met jou om een datum vast te stellen waarin we alles netjes gaan afvoeren.

Nazorg en service

4. Afhandeling & betaling

Wij houden lijsten bij waarbij we elke zending tellen en maken een totaaloverzicht om over te gaan tot correcte financiële afhandeling.

Wat is faillissement?

Opkoop faillissement, een term die in de zakelijke wereld steeds vaker voorkomt, verwijst naar het proces waarbij bedrijven of investeerders activa of inventaris van failliete ondernemingen aankopen. Dit biedt een tweede leven aan waardevolle middelen en ondersteunt de economische circulatie. Daarom hebben wij Officetrader in het leven geroepen om duurzaam kantoormeubelen op te kopen en te verkopen.

Waarom opkoop faillissement belangrijk is in de zakelijke wereld

Opkoop faillissement speelt een cruciale rol in het bedrijfsleven door de herverdeling van middelen, het minimaliseren van verliezen voor schuldeisers, en het bieden van nieuwe kansen voor zowel kopers als de falende bedrijven.

Wat is opkoop faillissement?

Opkoop faillissement omvat het aankopen van activa van bedrijven die niet langer in staat zijn hun financiële verplichtingen na te komen, vaak als gevolg van faillissement of bedrijfsbeëindiging. Dit kan variëren van kantoormeubilair tot complete bedrijfsafdelingen.

Het proces van opkoop faillissement

Het proces begint met de evaluatie van de beschikbare activa, gevolgd door een bod, onderhandelingen, en uiteindelijk de aankoop. Het vereist grondige ijverigheid om te zorgen voor een eerlijke waardebepaling en om juridische complicaties te voorkomen.

Voordelen van opkoop faillissement​

 • Sluiting van een lange-termijn familiebedrijf
 • Faillissement door onvoorziene marktveranderingen
 • Overliquidatie door slecht financieel beheer

Belangrijke aspecten om op te letten bij opkoop faillissement

 • Waardebepaling van activa
 • Juridische staat van de activa
 • Mogelijke schulden of verplichtingen verbonden aan de activa

Voordelen van opkoop faillissement

Economische voordelen

Het proces begint met de evaluatie van de beschikbare activa, gevolgd door een bod, onderhandelingen, en uiteindelijk de aankoop. Het vereist grondige ijverigheid om te zorgen voor een eerlijke waardebepaling en om juridische complicaties te voorkomen.

Mogelijkheden voor investeerders

Investeerders kunnen waardevolle activa aanschaffen tegen een fractie van de kosten, wat potentieel hoge rendementen biedt.

Kansen voor bedrijven in moeilijkheden

Verkoop van activa kan bedrijven in financiële nood helpen om een deel van hun schulden te voldoen.

Risico's van opkoop faillissement

 • Potentiële juridische problemen rondom de eigendomsrechten en claims van schuldeisers.
 • Het risico van overbetaling of het aankopen van waardeloze activa.

Het belang van ijverigheid bij opkoop faillissement

Een grondige due diligence is essentieel om financiële en juridische risico’s te minimaliseren en de waarde van de investering te maximaliseren.

Overwegingen bij het overnemen van een failliet bedrijf

 • Impact op werknemers
 • Verantwoordelijkheden tegenover schuldeisers
 • Behoud van merkwaarde en reputatie

Faillissement opkoop in geheel Nederland en België

Waarom voor opkoper faillissementen diensten van Officetrader kiezen? Onze diensten strekken zich uit tot heel Nederland en België! Hier kan je denken aan Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Antwerpen, Gent en Brussel. Je kunt het zo gek niet bedenken of we komen er en nemen je project geheel uit handen. Ga je verhuizen? Officetrader helpt je graag in het verhuizen van je kantoormeubilair. Altijd een vast contactpersoon en al ruim 15 jaar ervaring, is Officetrader een bedrijf dat jou kunt helpen in al je kantoormeubelen opkoop– en verhuis vraagstukken

Nieuw voetkruis

Een nieuw voetkruis onder een bureaustoel waarvan die niet meer in orde is? Dat is voor ons geen probleem. We voegen heel simpel een nieuw voetkruis toe aan de stoel om hem zo weer werkend te krijgen. Dit doen we om zo min mogelijk weg te gooien en de levensduur van stoelen te verlengen!

Wrappen

Wrapping is een uitstekende oplossing voor meubelstukken met een slechte verflaag of met simpelweg een verouderde uitstraling. Door een ouderwets tafelblad te voorzien van een frisse wrap, kan dit een wereld van verschil maken. Bovendien biedt een goede wrap ook uitstekende bescherming waardoor intensief en langdurig gebruik geen probleem is.

Verven

Er is niets leukers dan mooie meubels nóg mooier maken. Door middel van verven kunnen we meubels die nog helemaal goed werken, ook cosmetisch een upgrade geven. Een goede coating is een prachtige oplossing voor een ouderwetse kleur of een verweerde verflaag.

Opnieuw stofferen

Een veelvoorkomend probleem van stoelen die bij ons binnenkomen is de versleten stoffering. Dit betekent in ieder geval dat de vorige eigenaar de stoel erg lekker vond zitten! Wij voorzien de stoel weer van een slijtvaste bekleding (evt. in gewenste kleur) en er staat weer een prachtige stoel waar weer jaren op gewerkt kan worden.

Polijsten

Verchroomde en glimmende onderdelen op een meubelstuk hebben de neiging om na een tijdje doffer te worden. Gelukkig kunnen we er met onze expertise voor zorgen dat het meubelstuk binnen enkele momenten weer helemaal blinkt!

Stelvoetjes vervangen

Goede stelvoetjes zijn onmisbaar onder kasten, tafels en bureaus. Met een stelvoetje voorkom je dat de boel wiebelt. Als we een meubelstuk binnenkrijgen en het stelvoetje is stuk, dan vervangen we deze door een nieuwe of gebruikte uit onze uitgebreide voorraad.

Poedercoaten

Met een spuitpistool wordt een elektrostatisch geladen poeder op het te coaten, metalen oppervlak gespoten. Na het aanbrengen wordt het object verhit, waardoor het poeder smelt en een duurzame coating vormt. Het resultaat is een glanzende, kras- en corrosiebestendige afwerking waardoor het product weer een nieuwe uitstraling heeft.

Nieuw onderstel

Als het onderstel van een bureau of tafel niet in orde is, kunnen we ervoor kiezen deze (gedeeltelijk) te vervangen. We hebben een ruime voorraad met heel veel verschillende onderdelen om een onderstel weer compleet en werkend te krijgen. Als we dit hebben gedaan staat er weer een bureau of tafel dat weer 100% werkt. Daar worden we blij van!

Nieuw blad

Bureaus waarvan de kwaliteit nog fantastisch is, maar wat blijkt, het blad is niet meer goed. Dat is jammer maar daar weten we wel raad mee. We voorzien het onderstel van een nieuw blad en er staat weer een prachtig product. De oude bladen verzamelen we en worden op een andere manier hergebruikt of gerecycled. We gooien zo min mogelijk weg!

Smeren

Sommige meubels kraken, piepen en lopen aan. Weg ermee! Nou mooi niet; wij gaan er door middel van siliconenspray voor zorgen dat het meubelstuk weer helemaal gesmeerd loopt. Of het nu gaat over een bureaustoel die niet lekker meer rolt, een tafel die piept of een roldeurkast waarvan de deur niet meer lekker sluit: Wij fixen het!

Controleren

We krijgen vaak tweedehands meubilair binnen waar in principe niets mee hoeft te gebeuren omdat het er piekfijn uitziet. Toch vinden we het nodig om alles goed te checken voordat het de verkoop in gaat. Dit doen we door elk binnenkomend meubelstuk te controleren op kwaliteit, functionaliteit en uitstraling.

Nieuwe gasveer

Dat is pech; gasveer lek! Gelukkig kunnen we deze bij Officetrader makkelijk vervangen. Is alleen de gasveer lek? Dan vervangen we ook alleen de gasveer. We zorgen er daarnaast voor dat het originele mechanisme intact blijft en dat het bestaande voetkruis gewoon weer gebruikt kan worden. Nu kan de stoel weer netjes omhoog en omlaag.

Foam vervangen

Een goede stoel laat graag op zich zitten. Na jaren zitten, echter, wordt het foam in het zitvlak en/of de rugleuning vaak aangetast. Voor ons is dit geen reden om de stoel gelijk af te schrijven. Integendeel; we verwijderen de stoffering (die dan vaak ook al versleten is) van de stoel en lokaliseren de plekken waar het foam is beschadigd. Op die plekken verwijderen we het foam en voegen nieuwe toe. Vervolgens stofferen we de stoel opnieuw met een slijtvaste stoffering en staat er weer een nieuw product.

Bureaustoel wielen vervangen

Het kan zo zijn dat de wielen van binnengekomen bureaustoelen niet meer lekker rollen, of dat er zelfs een paar missen. Als we dit niet met siliconenspray gefixed krijgen, verdient de stoel nieuwe wielen. Zo kan de bureaustoel weer jaren rollen. Bureaustoel blij, wij blij! 🙂

Armsteun vervangen

Als de armsteun van een stoel defect, versleten of afgebroken is dan vervangen we deze zodat de stoel er weer jaren tegenaan kan. De meeste armsteunen komen uit onze voorraad met tweedehands onderdelen. Deze voorraad leggen we aan door onbruikbare meubelen te ontmantelen en de overgebleven onderdelen te verzamelen. Op deze manier hoeven we zo min mogelijk weg te gooien en worden de onderdelen gebruikt om de levensduur van andere meubels te verlengen.

Neem contact op

Samen circulair ondernemen? Laat ons weten wat we voor jou kunnen betekenen.

Vraag een refurbishing aan

Vraag volledig vrijblijvend een refurbishing aan. Leg ook uit wat je precies zoekt. Heb je bijvoorbeeld eigen meubilair dat je wil laten refurbishen of zoek je compleet refurbished kantoormeubilair?

Vraag een waardebepaling aan

Om een goed beeld te krijgen van het meubilair vragen we je om onderstaande gegevens voor ons in te vullen. Vergeet niet je foto’s toe te voegen!

Armsteun vervangen

Uitgebreide tekst over armsteun vervangen en waarom dit heel belangrijk is om te doen. Placeholder met voorbeelden en extra kennis om extra duurzaam over te komen. Uitgebreide tekst over armsteun vervangen en waarom dit heel belangrijk is om te doen. Placeholder met voorbeelden en extra kennis om extra duurzaam over te komen.

Uitgebreide tekst over armsteun vervangen en waarom dit heel belangrijk is om te doen. Placeholder met voorbeelden en extra kennis om extra duurzaam over te komen.