Officetrader 2021 - Logo wit

Al ruim 15 jaar dé specialist!

Waarom Officetrader?

Officetrader is al ruim 15 jaar dé specialist in het opkopen van kantoormeubilair, het ontruimen en leeghalen van bedrijfspanden en verhuizingen voor bedrijven. Vanuit de opkoop van meubilair zijn onze dienstverleningen uitgebreid en werken inmiddels voor talloze grote en middelgrote bedrijven in binnen- en buitenland.

Groot in duurzaamheid!

Op een duurzame manier zaken doen. Dit is wat wij door middel van ons beleid en bedrijfsactiviteiten aan Nederland willen laten zien. En dan gaat het niet alleen om uitstraling en stimulering. Duurzaam zijn is voor ons de kern die dagelijks terugkomt in alle werkzaamheden verspreid over het hele bedrijf. Hierbij is het geven van een tweede leven aan gebruikte producten de kern van onze activiteiten.

Een prachtig voorbeeld van deze activiteiten is het demonteren van de kantoormeubelen die door ons worden opgekocht. Hierdoor hoeft onze transport minder kilometers te maken en worden onnodige vervoersbewegingen vermijd. Op onze locatie in Hendrik Ido Ambacht kunnen we de meubelen weer in elkaar zetten, controleren, schoonmaken en opnieuw de markt insturen.
Producten die beschadigd of incourant zijn, worden refurbished d.m.v. aanpassingen, nieuwe bladen, opnieuw stofferen, poedercoaten, etc. Ook kunnen sommige artikelen of materialen worden “omgebouwd” naar een ander type product om vervolgens ook een nieuw leven tegemoet te gaan.

Producten die niet her in te zetten zijn worden ontmanteld en in onderdelen op ons eigen platform Hergebruikalles.nl geplaatst. Wat overblijft zijn materialen die echt niet meer opnieuw te gebruiken zijn. Deze worden ontmanteld en gescheiden op ijzer, aluminium, koper, plastic, karten, hout, etc. en kunnen uitstekend in een grote container worden afgevoerd. Daarna blijft er nog een klein gedeelte restafval over.

FD Gazelle 2023

Officetrader behoort tot één van de snelst groeiende bedrijven van Nederland dit jaar. Dat betekent dat wij in de top FD Gazelle van 2023 staan en daar zijn we erg trots op!

Onze bedrijfsgegevens

Neem gerust contact met ons op voor de uitgebreide, duurzame oplossing die Officetrader te bieden heeft!

Officetrader
Noordeinde 204
3341LW Hendrik Ido Ambacht

VCA

VCA gecertificeerd personeel

Al ons personeel is VCA gecertificeerd. Zo bent je altijd verzekerd van een veilige en aandachtige oplevering.

12 jaar ervaring

Ruim 15 jaar ervaring

Met al meer dan 15 jaar ervaring onder de riem is geen logistiek vraagstuk voor ons te gek. Of het nu gaat om een klein of groot bedrijf; Officetrader is dé ontzorger!

Tevreden klanten

3500+ tevreden klanten

Meer dan 3500 tevreden klanten gingen je voor. Daar zijn we stiekem toch een beetje trots op. Ben jij de volgende?

Samen duurzaam!

De vraag naar producten stijgt ieder jaar doordat het aantal consumenten in de wereld stijgt. De grondstoffen die nodig zijn voor het maken van de producten worden steeds schaarser en duurder.
Door het hergebruiken van onder andere kantoormeubilair kunnen we het verschil maken!

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Duurzaam ondernemen is een onderdeel van MVO. Iets wat we bij Officetrader in het algemeen hoog in het vaandel hebben staan. Zo wordt een deel van ons werk opgepakt door de sociale werkplaats Haeghe groep en steunen wij organisaties als stichting Anders en Woord en Daad.

Ook onze eigen werkomgeving proberen we hier op in te richten door een energie zuinige omgeving te bieden en optimale en sociale omstandigheden te bieden voor ons personeel.

Nieuw voetkruis

Een nieuw voetkruis onder een bureaustoel waarvan die niet meer in orde is? Dat is voor ons geen probleem. We voegen heel simpel een nieuw voetkruis toe aan de stoel om hem zo weer werkend te krijgen. Dit doen we om zo min mogelijk weg te gooien en de levensduur van stoelen te verlengen!

Wrappen

Wrapping is een uitstekende oplossing voor meubelstukken met een slechte verflaag of met simpelweg een verouderde uitstraling. Door een ouderwets tafelblad te voorzien van een frisse wrap, kan dit een wereld van verschil maken. Bovendien biedt een goede wrap ook uitstekende bescherming waardoor intensief en langdurig gebruik geen probleem is.

Verven

Er is niets leukers dan mooie meubels nóg mooier maken. Door middel van verven kunnen we meubels die nog helemaal goed werken, ook cosmetisch een upgrade geven. Een goede coating is een prachtige oplossing voor een ouderwetse kleur of een verweerde verflaag.

Opnieuw stofferen

Een veelvoorkomend probleem van stoelen die bij ons binnenkomen is de versleten stoffering. Dit betekent in ieder geval dat de vorige eigenaar de stoel erg lekker vond zitten! Wij voorzien de stoel weer van een slijtvaste bekleding (evt. in gewenste kleur) en er staat weer een prachtige stoel waar weer jaren op gewerkt kan worden.

Polijsten

Verchroomde en glimmende onderdelen op een meubelstuk hebben de neiging om na een tijdje doffer te worden. Gelukkig kunnen we er met onze expertise voor zorgen dat het meubelstuk binnen enkele momenten weer helemaal blinkt!

Stelvoetjes vervangen

Goede stelvoetjes zijn onmisbaar onder kasten, tafels en bureaus. Met een stelvoetje voorkom je dat de boel wiebelt. Als we een meubelstuk binnenkrijgen en het stelvoetje is stuk, dan vervangen we deze door een nieuwe of gebruikte uit onze uitgebreide voorraad.

Poedercoaten

Met een spuitpistool wordt een elektrostatisch geladen poeder op het te coaten, metalen oppervlak gespoten. Na het aanbrengen wordt het object verhit, waardoor het poeder smelt en een duurzame coating vormt. Het resultaat is een glanzende, kras- en corrosiebestendige afwerking waardoor het product weer een nieuwe uitstraling heeft.

Nieuw onderstel

Als het onderstel van een bureau of tafel niet in orde is, kunnen we ervoor kiezen deze (gedeeltelijk) te vervangen. We hebben een ruime voorraad met heel veel verschillende onderdelen om een onderstel weer compleet en werkend te krijgen. Als we dit hebben gedaan staat er weer een bureau of tafel dat weer 100% werkt. Daar worden we blij van!

Nieuw blad

Bureaus waarvan de kwaliteit nog fantastisch is, maar wat blijkt, het blad is niet meer goed. Dat is jammer maar daar weten we wel raad mee. We voorzien het onderstel van een nieuw blad en er staat weer een prachtig product. De oude bladen verzamelen we en worden op een andere manier hergebruikt of gerecycled. We gooien zo min mogelijk weg!

Smeren

Sommige meubels kraken, piepen en lopen aan. Weg ermee! Nou mooi niet; wij gaan er door middel van siliconenspray voor zorgen dat het meubelstuk weer helemaal gesmeerd loopt. Of het nu gaat over een bureaustoel die niet lekker meer rolt, een tafel die piept of een roldeurkast waarvan de deur niet meer lekker sluit: Wij fixen het!

Controleren

We krijgen vaak tweedehands meubilair binnen waar in principe niets mee hoeft te gebeuren omdat het er piekfijn uitziet. Toch vinden we het nodig om alles goed te checken voordat het de verkoop in gaat. Dit doen we door elk binnenkomend meubelstuk te controleren op kwaliteit, functionaliteit en uitstraling.

Nieuwe gasveer

Dat is pech; gasveer lek! Gelukkig kunnen we deze bij Officetrader makkelijk vervangen. Is alleen de gasveer lek? Dan vervangen we ook alleen de gasveer. We zorgen er daarnaast voor dat het originele mechanisme intact blijft en dat het bestaande voetkruis gewoon weer gebruikt kan worden. Nu kan de stoel weer netjes omhoog en omlaag.

Foam vervangen

Een goede stoel laat graag op zich zitten. Na jaren zitten, echter, wordt het foam in het zitvlak en/of de rugleuning vaak aangetast. Voor ons is dit geen reden om de stoel gelijk af te schrijven. Integendeel; we verwijderen de stoffering (die dan vaak ook al versleten is) van de stoel en lokaliseren de plekken waar het foam is beschadigd. Op die plekken verwijderen we het foam en voegen nieuwe toe. Vervolgens stofferen we de stoel opnieuw met een slijtvaste stoffering en staat er weer een nieuw product.

Bureaustoel wielen vervangen

Het kan zo zijn dat de wielen van binnengekomen bureaustoelen niet meer lekker rollen, of dat er zelfs een paar missen. Als we dit niet met siliconenspray gefixed krijgen, verdient de stoel nieuwe wielen. Zo kan de bureaustoel weer jaren rollen. Bureaustoel blij, wij blij! 🙂

Armsteun vervangen

Als de armsteun van een stoel defect, versleten of afgebroken is dan vervangen we deze zodat de stoel er weer jaren tegenaan kan. De meeste armsteunen komen uit onze voorraad met tweedehands onderdelen. Deze voorraad leggen we aan door onbruikbare meubelen te ontmantelen en de overgebleven onderdelen te verzamelen. Op deze manier hoeven we zo min mogelijk weg te gooien en worden de onderdelen gebruikt om de levensduur van andere meubels te verlengen.

Neem contact op

Samen circulair ondernemen? Laat ons weten wat we voor jou kunnen betekenen.

Vraag een refurbishing aan

Vraag volledig vrijblijvend een refurbishing aan. Leg ook uit wat je precies zoekt. Heb je bijvoorbeeld eigen meubilair dat je wil laten refurbishen of zoek je compleet refurbished kantoormeubilair?

Vraag een waardebepaling aan

Om een goed beeld te krijgen van het meubilair vragen we je om onderstaande gegevens voor ons in te vullen. Vergeet niet je foto’s toe te voegen!

Armsteun vervangen

Uitgebreide tekst over armsteun vervangen en waarom dit heel belangrijk is om te doen. Placeholder met voorbeelden en extra kennis om extra duurzaam over te komen. Uitgebreide tekst over armsteun vervangen en waarom dit heel belangrijk is om te doen. Placeholder met voorbeelden en extra kennis om extra duurzaam over te komen.

Uitgebreide tekst over armsteun vervangen en waarom dit heel belangrijk is om te doen. Placeholder met voorbeelden en extra kennis om extra duurzaam over te komen.