Samen circulair
ondernemen

Verantwoord omgaan met meubilair.

Wat is er aan de hand?

Tientallen jaren geleden werd meubilair met het idee gemaakt dat ze lang mee moesten gaan. Inmiddels is er vooral een gigantische vraag naar goedkope en trendy meubels. De afvalberg wordt hierdoor alleen maar groter en groter. In Europa wordt er jaarlijks 11 miljard kilo meubilair weggegooid! Zo’n 85% hiervan wordt verbrand of komt op de schroothoop. Dat moet natuurlijk anders!

Meewerken aan een gezonde planeet

Vanuit rentmeesterschap vinden wij het belangrijk om met elkaar goed voor de aarde te zorgen. Samen moeten we onze planeet zo groen mogelijk houden. Daarom ziet Officetrader het als haar taak om de strijd aan te gaan tegen de weggooicultuur. Maar dat kunnen we natuurlijk niet alleen.

Hoe kunnen jij en ik daaraan bijdragen? In eerste instantie door stil te staan of je een product echt nodig hebt en dus minder te kopen. Is een aankoop echt noodzakelijk? Kies dan zoveel mogelijk voor het hergebruiken van producten en materialen en kijk ook goed naar de kwaliteit van de grondstoffen van het product dat je koopt. Wanneer je een product niet meer nodig hebt, lever je die natuurlijk in. Waarschijnlijk maak je daar iemand anders blij mee!

Door deze kijk op producten en grondstoffen kunnen we een aanzienlijk deel van de CO2 uitstoot verminderen. Om deze filosofie in ons werk door te voeren, maken wij gebruik van het 10R-model. Aan de hand hiervan kunnen we goed bepalen wat in elke situatie de meest duurzame vorm is van het omgaan met producten en materialen.

Impact top 7 van de gemiddelde Nederlander

Het 10R-model

Refuse

Koop iets niet.

Reuse

Koop tweedehands.

Repair

Repareer waar nodig.

Refurbish

Vervang een onderdeel.

Repurpose

Geef een nieuw doel.

De circulaire samenleving

Ben jij wat zuiniger met producten en lever jij deze weer in bijvoorbeeld een kringloop? Dan draag je automatisch bij aan een circulaire samenleving. De visie van circulariteit is namelijk dat afval wordt gezien als grondstof voor nieuwe producten. Het verlengen van de levensduur van je product en de grondstoffen uiteindelijk weer opnieuw gebruiken past dus heel goed binnen deze visie. Dit is natuurlijk heel duurzaam omdat er uiteindelijk helemaal geen afval ontstaat.

In tegenstelling tot het ideaalbeeld van de circulaire economie, leven we nu met elkaar in een lineaire economie. In een lineaire economie delven we grondstoffen, we verwerken de grondstoffen tot een product en na gebruik gooien we het product weg. Dit proces is van zichzelf niet duurzaam omdat er elke keer weer nieuwe grondstoffen nodig zijn voor het volgende product. Daarnaast worden de meeste grondstoffen hiervan uiteindelijk verbrand. Dit proces kunnen we niet zonder schade blijven herhalen. De grondstoffen op de aarde zijn namelijk niet oneindig. 

Laten we samen met elkaar kiezen voor een circulaire economie. In een circulaire economie delven we grondstoffen, verwerken we de grondstoffen tot een product en na gebruik zetten we de grondstoffen opnieuw in om hier bijvoorbeeld een nieuw product van te maken. Een circulaire economie draait om het behouden van de waarde van producten, onderdelen en grondstoffen. Dit proces is ontzettend duurzaam omdat grondstoffen meermaals worden ingezet en niet op een afvalberg belanden.

Afval bestaat niet?

Afval bestaat niet. Afval is een grondstof voor een nieuw leven. Dit is een prachtig streven waar we bij Officetrader dagelijks aan werken. Vind je het wellicht lastig als je niet weet waar je je producten kwijt moet terwijl ze alleen maar in de weg staan? Graag willen wij iedereen uitdagen om verantwoordelijkheid te pakken en het weggooi patroon te doorbreken. 

Je kantoormeubilair kun je in ieder geval in grote aantallen bij Officetrader kwijt. We hebben al een mooi aandeel mogen leveren in de duurzame verwerking van deze meubels en de afvalhoop minimaal te houden. Toch willen we deze cijfers samen met jou de komende jaren nóg groter maken.

0

meubelen kregen al een nieuw leven.

0

kg materiaal gerycled.

0

tweedehands meubels op voorraad.

0

panden ontruimd.

Refurbishing op maat

Wij knappen je producten weer op.

Volledige bedrijfsontruiming

Bezemschoon en compleet opgeleverd. 

Opkoop kantoormeubilair

Geven wij een tweede leven.

Hoe gaan wij te werk?

Om de afvalberg klein te houden en écht bij te dragen aan de circulaire economie hebben wij vaste regels en structuren die we tijdens ons werk toepassen om zo duurzaam mogelijk aan de slag te gaan. Officetrader pakt verschillende projecten beet op het gebied van opkoop, ontruiming, verhuizingen en refurbishing. Niet elk proces is om die reden exact hetzelfde, maar om je een idee te geven hebben gaat dit er ongeveer zo aan toe:

1. Uithuizing

Bij de uithuizing van een kantoor- of bedrijfspand verzamalen we al het opgekochte meubilair. We transporteren de meubels zo efficiënt mogelijk door ze op locatie te demonteren en vakkundig te laden.

2. In ons magazijn

Alle binnenkomende meubelen worden gecontroleerd en waar nodig gerepareerd. Ook doen we refurbishing door bureaustoelen te herstofferen en kasten opnieuw te poedercoaten.

3. Afval wordt verantwoord afgevoerd

Het meubilair wat onbruikbaar is wordt ontmanteld en gescheiden op ijzer, aluminium, koper, plastic, karton en hout. Losse onderdelen kunnen we weer hergebruiken. Het restafval bieden we aan aan externe afvalverwerkers die het afval kunnen recyclen.

4. Terug in de verkoop

Van complete werkplekken tot kleine onderdelen; zoveel mogelijk producten gaan weer terug de verkoop in. Op deze manier kunnen gebruikte producten weer jaren mee!

Duurzaam ondernemen begint bij jezelf

Het kunnen redden van meubilair van de verbrandingsdood is de grootste bijdrage die wij als organisatie kunnen leveren. Maar als bedrijf willen we meer doen om onze CO2 footprint te verlagen. Wij voeren dit ook uit in de vorm van de kleinere zaken als sensorverlichting, duurzame thee, dubbelzijdig printen, etc. 

Grote zaken hebben de meeste impact in cijfers, maar de kleine dingen veranderen onszelf. Ten slotte is dat waar duurzaamheid begint.

We staan er niet alleen voor

Circulair ondernemen kan alleen met elkaar. Steeds meer bedrijven beginnen dit ook in te zien. Deze klanten en bedrijven gingen je al voor. Sluit jij je ook aan bij onze club van hergebruik en circulariteit?

Samen gaan wij voor circulair

Dit doen we door alle spullen op een verantwoorde manier te verwerken en meubilair een tweede leven te geven.

Neem contact op

Samen circulair ondernemen? Laat ons weten wat we voor jou kunnen betekenen.

Vraag een montageklus aan

Om een goed beeld te krijgen van het project vragen we je om onderstaande gegevens voor ons in te vullen. We nemen dan snel contact met je op!

Vraag een meubeltransport aan

Om een goed beeld te krijgen van het project vragen we je om onderstaande gegevens voor ons in te vullen. We nemen dan snel contact met je op!

Vraag een bedrijfsverhuizing aan

Om een goed beeld te krijgen van het project vragen we je om onderstaande gegevens voor ons in te vullen. We nemen dan snel contact met je op!

Vraag een bedrijfsontruiming aan

Om een goed beeld te krijgen van het project vragen we je om onderstaande gegevens voor ons in te vullen. We nemen dan snel contact met je op!

Nieuw voetkruis

Een nieuw voetkruis onder een bureaustoel waarvan die niet meer in orde is? Dat is voor ons geen probleem. We voegen heel simpel een nieuw voetkruis toe aan de stoel om hem zo weer werkend te krijgen. Dit doen we om zo min mogelijk weg te gooien en de levensduur van stoelen te verlengen!

Wrappen

Wrapping is een uitstekende oplossing voor meubelstukken met een slechte verflaag of met simpelweg een verouderde uitstraling. Door een ouderwets tafelblad te voorzien van een frisse wrap, kan dit een wereld van verschil maken. Bovendien biedt een goede wrap ook uitstekende bescherming waardoor intensief en langdurig gebruik geen probleem is.

Verven

Er is niets leukers dan mooie meubels nóg mooier maken. Door middel van verven kunnen we meubels die nog helemaal goed werken, ook cosmetisch een upgrade geven. Een goede coating is een prachtige oplossing voor een ouderwetse kleur of een verweerde verflaag.

Opnieuw stofferen

Een veelvoorkomend probleem van stoelen die bij ons binnenkomen is de versleten stoffering. Dit betekent in ieder geval dat de vorige eigenaar de stoel erg lekker vond zitten! Wij voorzien de stoel weer van een slijtvaste bekleding (evt. in gewenste kleur) en er staat weer een prachtige stoel waar weer jaren op gewerkt kan worden.

Polijsten

Verchroomde en glimmende onderdelen op een meubelstuk hebben de neiging om na een tijdje doffer te worden. Gelukkig kunnen we er met onze expertise voor zorgen dat het meubelstuk binnen enkele momenten weer helemaal blinkt!

Stelvoetjes vervangen

Goede stelvoetjes zijn onmisbaar onder kasten, tafels en bureaus. Met een stelvoetje voorkom je dat de boel wiebelt. Als we een meubelstuk binnenkrijgen en het stelvoetje is stuk, dan vervangen we deze door een nieuwe of gebruikte uit onze uitgebreide voorraad.

Poedercoaten

Met een spuitpistool wordt een elektrostatisch geladen poeder op het te coaten, metalen oppervlak gespoten. Na het aanbrengen wordt het object verhit, waardoor het poeder smelt en een duurzame coating vormt. Het resultaat is een glanzende, kras- en corrosiebestendige afwerking waardoor het product weer een nieuwe uitstraling heeft.

Nieuw onderstel

Als het onderstel van een bureau of tafel niet in orde is, kunnen we ervoor kiezen deze (gedeeltelijk) te vervangen. We hebben een ruime voorraad met heel veel verschillende onderdelen om een onderstel weer compleet en werkend te krijgen. Als we dit hebben gedaan staat er weer een bureau of tafel dat weer 100% werkt. Daar worden we blij van!

Nieuw blad

Bureaus waarvan de kwaliteit nog fantastisch is, maar wat blijkt, het blad is niet meer goed. Dat is jammer maar daar weten we wel raad mee. We voorzien het onderstel van een nieuw blad en er staat weer een prachtig product. De oude bladen verzamelen we en worden op een andere manier hergebruikt of gerecycled. We gooien zo min mogelijk weg!

Smeren

Sommige meubels kraken, piepen en lopen aan. Weg ermee! Nou mooi niet; wij gaan er door middel van siliconenspray voor zorgen dat het meubelstuk weer helemaal gesmeerd loopt. Of het nu gaat over een bureaustoel die niet lekker meer rolt, een tafel die piept of een roldeurkast waarvan de deur niet meer lekker sluit: Wij fixen het!

Controleren

We krijgen vaak tweedehands meubilair binnen waar in principe niets mee hoeft te gebeuren omdat het er piekfijn uitziet. Toch vinden we het nodig om alles goed te checken voordat het de verkoop in gaat. Dit doen we door elk binnenkomend meubelstuk te controleren op kwaliteit, functionaliteit en uitstraling.

Nieuwe gasveer

Dat is pech; gasveer lek! Gelukkig kunnen we deze bij Officetrader makkelijk vervangen. Is alleen de gasveer lek? Dan vervangen we ook alleen de gasveer. We zorgen er daarnaast voor dat het originele mechanisme intact blijft en dat het bestaande voetkruis gewoon weer gebruikt kan worden. Nu kan de stoel weer netjes omhoog en omlaag.

Foam vervangen

Een goede stoel laat graag op zich zitten. Na jaren zitten, echter, wordt het foam in het zitvlak en/of de rugleuning vaak aangetast. Voor ons is dit geen reden om de stoel gelijk af te schrijven. Integendeel; we verwijderen de stoffering (die dan vaak ook al versleten is) van de stoel en lokaliseren de plekken waar het foam is beschadigd. Op die plekken verwijderen we het foam en voegen nieuwe toe. Vervolgens stofferen we de stoel opnieuw met een slijtvaste stoffering en staat er weer een nieuw product.

Bureaustoel wielen vervangen

Het kan zo zijn dat de wielen van binnengekomen bureaustoelen niet meer lekker rollen, of dat er zelfs een paar missen. Als we dit niet met siliconenspray gefixed krijgen, verdient de stoel nieuwe wielen. Zo kan de bureaustoel weer jaren rollen. Bureaustoel blij, wij blij! 🙂

Armsteun vervangen

Als de armsteun van een stoel defect, versleten of afgebroken is dan vervangen we deze zodat de stoel er weer jaren tegenaan kan. De meeste armsteunen komen uit onze voorraad met tweedehands onderdelen. Deze voorraad leggen we aan door onbruikbare meubelen te ontmantelen en de overgebleven onderdelen te verzamelen. Op deze manier hoeven we zo min mogelijk weg te gooien en worden de onderdelen gebruikt om de levensduur van andere meubels te verlengen.

Vraag een refurbishing aan

Vraag volledig vrijblijvend een refurbishing aan. Leg ook uit wat je precies zoekt. Heb je bijvoorbeeld eigen meubilair dat je wil laten refurbishen of zoek je compleet refurbished kantoormeubilair?

Vraag een waardebepaling aan

Om een goed beeld te krijgen van het meubilair vragen we je om onderstaande gegevens voor ons in te vullen. Vergeet niet je foto’s toe te voegen!

Armsteun vervangen

Uitgebreide tekst over armsteun vervangen en waarom dit heel belangrijk is om te doen. Placeholder met voorbeelden en extra kennis om extra duurzaam over te komen. Uitgebreide tekst over armsteun vervangen en waarom dit heel belangrijk is om te doen. Placeholder met voorbeelden en extra kennis om extra duurzaam over te komen.

Uitgebreide tekst over armsteun vervangen en waarom dit heel belangrijk is om te doen. Placeholder met voorbeelden en extra kennis om extra duurzaam over te komen.