Refurbishing

Officetrader knapt jouw meubilair weer op.

Wat is refurbishing?

Refurbishing of refurbishment is een proces waarbij één of meer onderdelen van een gebruikt product worden vervangen om daarmee een langere levensduur te realiseren. Refurbishen is vooral slim om toe te passen als een product in huidige staat niet meer aan de eisen kan voldoen. Bijvoorbeeld als een onderdeel kapot is of er zo weinig vraag naar is dat refurbishen kan voorkomen dat het product wordt weggegooid. 

Hoogwaardige refurbishing door Officetrader

Officetrader biedt refurbishing aan als dienst. Wij hebben de ervaring en mogelijkheden in huis om kantoormeubilair op te knappen en hiermee de levensduur te verlengen. Dit is iets dat we graag doen omdat wij geloven in een circulaire samenleving waarbij we niets of nauwelijks materialen weggooien. Juist door te kiezen voor hergebruik gaan we tweedehands zien als de grondstof voor een nieuw product.

Refurbishing kan hier ook aan bijdragen. Officetrader heeft in verschillende vormen veel ervaring met het refurbishen van kantoormeubilair. Een refurbishing op maat is ook voor jou mogelijk! Hieronder lees je wat we voor jou kunnen betekenen. Heb je al iets in je hoofd dat hier niet tussen staat, neem dan gerust contact met ons op.

Refurbishing op maat

Voor als die afgebroken is.

Voor op het onderstel.

Van een rugleuning bijvoorbeeld.

Zo kan je stoel weer omhoog.

Een apk voor je kantoormeubelen.

Geen piepjes en kraakjes meer.

Voor op het onderstel.

Voor onder een tafelblad.

Geeft weer een nieuwe uitstraling.

Om te voorkomen dat het wiebelt.

Glimmen doet het dan zeker.

Als de stof té versleten is.

Veel kleuren mogelijk.

Geeft ook goede bescherming.

Als de rest het nog doet.

Refurbish projecten

Officetrader heeft de nodige ervaring op het gebied van refurbishing. Nieuwsgierig wat we al hebben gedaan? Hieronder hebben we een paar van onze projecten in beeld gebracht.

250 Gispen kasten krijgen nieuw leven

Verkleurd door de zon, maar nu weer mooi!

100+ refurbished bureaus

Voor Wageningen University.

Refurbishing op locatie bij Mammoet

Inclusief alle montage.

Hoe gaan we te werk?

Als je op zoek bent naar refurbishing op maat, dan ben je bij Officetrader aan het juiste adres. We willen je graag helpen om je kantoormeubels van een langere levensduur te voorzien. Ondanks dat elk vraagstuk weer anders is, hebben we een vaste volgorde die structuur moet geven aan de opdracht. Dit lichten we graag kort toe.

1. Inventarisatie & wensen

Na het doen van je aanvraag nemen we contact met je op.

Aanvraag doen

2. Aanbieding op maat

Als we het vraagstuk hebben besproken komen we met een advies en een aanbod. Na akkoord kunnen we van start.

3. Ophalen meubilair

Op een afgesproken moment halen we je meubilair op.

Indien van toepassing of wenselijk is het mogelijk om tijdelijk meubilair geleverd te krijgen zodat je niet op de grond hoeft te werken.

4. Meubilair refurbishen

In deze fase wordt je meubilair refurbished. De tijdslijn bepalen we altijd vooraf met elkaar.

5. Leveren en plaatsen

Als het meubilair klaar is brengen we je meubilair weer terug, plaatsen dit op de juiste plekken en zetten het eventueel in elkaar.

6. Afhandeling & betaling

Je contactpersoon neemt contact met je op en zorgt voor een correcte en tevreden afhandeling.

Veelgestelde vragen

Officetrader heeft de expertise en mogelijkheden in huis om jouw kantoormeubelen te refurbishen. Er zijn veel verschillende vormen van refurbishment denkbaar. Als je met een specifiek vraagstuk zit, twijfel dan niet om contact op te nemen.

Ja, bij Officetrader zijn hier genoeg mogelijkheden voor. Bij het ontruimen van bedrijfspanden kopen wij veel kantoormeubilair op. Onze missie is om deze producten een tweede leven te geven en hiermee de afvalberg te verkleinen. Door de producten niet weg te gooien maar opnieuw te verkopen, waarbij we eventueel wat opknappen hebben wij een groot aantal werkplekken op voorraad. 

Refurbished kantoormeubilair is geweldig omdat het bijdraagt aan een circulaire samenleving. Door producten en materialen niet af te danken maar op te knappen wanneer dit mogelijk is draag jij hiermee ook bij aan onze missie. 

Refurbished kantoormeubilair ziet er daarnaast ook heel gaaf uit. Je krijgt hiermee dus een tweedehands product met de uitstraling van nu, hoe gaaf is dat? Er hoeft hierdoor ook geen nieuw product te worden geproduceerd.

Ja! Je krijgt van ons een mooi certificaat waarin staat vermeld wat er is gebeurd. Je geeft je inrichting hiermee een gaaf verhaal mee. Daarnaast kun je ook anderen aanmoedigen om te kiezen voor tweedehands.

Officetrader is groot in duurzaamheid. Daarom zullen we je ook niet teleurstellen als je behoefte hebt aan refurbishing in grote aantallen. We adviseren je om contact met ons op te nemen voor de mogelijkheden, prijzen en tijdslijnen.

Vervangend meubilair nodig?

Met de nodige ervaring op het gebied van refurbishen, kunnen we projecten relatief snel uitvoeren en afronden. Het is natuurlijk wel afhankelijk van de grootte en het aantal meubels dat een nieuw leven tegemoet gaat. Daarom kunnen we ons best voorstellen dat je misschien zoekt naar een tijdelijke oplossing.

Net als dat het vervelend is als je je auto voor langere tijd moet missen en je dan een leenauto kunt krijgen, stellen wij bij Officetrader ook leenmeubilair ter beschikking voor als dit nodig wordt geacht. Zo hoeft de organisatie ook niet stil te staan en kan men gewoon verder werken achter werkplekken van kwaliteit. Als je hier interesse in hebt, vraag dit dan gerust ook bij ons na.

Ready for refurbishing?

Wij verlengen de levensduur van jouw meubilair. Samen werken we aan een circulaire samenleving.

Vraag een refurbishing aan

Vraag volledig vrijblijvend een refurbishing aan. Leg ook uit wat je precies zoekt. Heb je bijvoorbeeld eigen meubilair dat je wil laten refurbishen of zoek je compleet refurbished kantoormeubilair?

Armsteun vervangen

Als de armsteun van een stoel defect, versleten of afgebroken is dan vervangen we deze zodat de stoel er weer jaren tegenaan kan. De meeste armsteunen komen uit onze voorraad met tweedehands onderdelen. Deze voorraad leggen we aan door onbruikbare meubelen te ontmantelen en de overgebleven onderdelen te verzamelen. Op deze manier hoeven we zo min mogelijk weg te gooien en worden de onderdelen gebruikt om de levensduur van andere meubels te verlengen.

Armsteun vervangen

Uitgebreide tekst over armsteun vervangen en waarom dit heel belangrijk is om te doen. Placeholder met voorbeelden en extra kennis om extra duurzaam over te komen. Uitgebreide tekst over armsteun vervangen en waarom dit heel belangrijk is om te doen. Placeholder met voorbeelden en extra kennis om extra duurzaam over te komen.

Uitgebreide tekst over armsteun vervangen en waarom dit heel belangrijk is om te doen. Placeholder met voorbeelden en extra kennis om extra duurzaam over te komen.

Bureaustoel wielen vervangen

Het kan zo zijn dat de wielen van binnengekomen bureaustoelen niet meer lekker rollen, of dat er zelfs een paar missen. Als we dit niet met siliconenspray gefixed krijgen, verdient de stoel nieuwe wielen. Zo kan de bureaustoel weer jaren rollen. Bureaustoel blij, wij blij! 🙂

Foam vervangen

Een goede stoel laat graag op zich zitten. Na jaren zitten, echter, wordt het foam in het zitvlak en/of de rugleuning vaak aangetast. Voor ons is dit geen reden om de stoel gelijk af te schrijven. Integendeel; we verwijderen de stoffering (die dan vaak ook al versleten is) van de stoel en lokaliseren de plekken waar het foam is beschadigd. Op die plekken verwijderen we het foam en voegen nieuwe toe. Vervolgens stofferen we de stoel opnieuw met een slijtvaste stoffering en staat er weer een nieuw product.

Nieuwe gasveer

Dat is pech; gasveer lek! Gelukkig kunnen we deze bij Officetrader makkelijk vervangen. Is alleen de gasveer lek? Dan vervangen we ook alleen de gasveer. We zorgen er daarnaast voor dat het originele mechanisme intact blijft en dat het bestaande voetkruis gewoon weer gebruikt kan worden. Nu kan de stoel weer netjes omhoog en omlaag.

Controleren

We krijgen vaak tweedehands meubilair binnen waar in principe niets mee hoeft te gebeuren omdat het er piekfijn uitziet. Toch vinden we het nodig om alles goed te checken voordat het de verkoop in gaat. Dit doen we door elk binnenkomend meubelstuk te controleren op kwaliteit, functionaliteit en uitstraling.

Smeren

Sommige meubels kraken, piepen en lopen aan. Weg ermee! Nou mooi niet; wij gaan er door middel van siliconenspray voor zorgen dat het meubelstuk weer helemaal gesmeerd loopt. Of het nu gaat over een bureaustoel die niet lekker meer rolt, een tafel die piept of een roldeurkast waarvan de deur niet meer lekker sluit: Wij fixen het!

Nieuw blad

Bureaus waarvan de kwaliteit nog fantastisch is, maar wat blijkt, het blad is niet meer goed. Dat is jammer maar daar weten we wel raad mee. We voorzien het onderstel van een nieuw blad en er staat weer een prachtig product. De oude bladen verzamelen we en worden op een andere manier hergebruikt of gerecycled. We gooien zo min mogelijk weg!

Nieuw onderstel

Als het onderstel van een bureau of tafel niet in orde is, kunnen we ervoor kiezen deze (gedeeltelijk) te vervangen. We hebben een ruime voorraad met heel veel verschillende onderdelen om een onderstel weer compleet en werkend te krijgen. Als we dit hebben gedaan staat er weer een bureau of tafel dat weer 100% werkt. Daar worden we blij van!

Poedercoaten

Met een spuitpistool wordt een elektrostatisch geladen poeder op het te coaten, metalen oppervlak gespoten. Na het aanbrengen wordt het object verhit, waardoor het poeder smelt en een duurzame coating vormt. Het resultaat is een glanzende, kras- en corrosiebestendige afwerking waardoor het product weer een nieuwe uitstraling heeft.

Stelvoetjes vervangen

Goede stelvoetjes zijn onmisbaar onder kasten, tafels en bureaus. Met een stelvoetje voorkom je dat de boel wiebelt. Als we een meubelstuk binnenkrijgen en het stelvoetje is stuk, dan vervangen we deze door een nieuwe of gebruikte uit onze uitgebreide voorraad.

Polijsten

Verchroomde en glimmende onderdelen op een meubelstuk hebben de neiging om na een tijdje doffer te worden. Gelukkig kunnen we er met onze expertise voor zorgen dat het meubelstuk binnen enkele momenten weer helemaal blinkt!

Opnieuw stofferen

Een veelvoorkomend probleem van stoelen die bij ons binnenkomen is de versleten stoffering. Dit betekent in ieder geval dat de vorige eigenaar de stoel erg lekker vond zitten! Wij voorzien de stoel weer van een slijtvaste bekleding (evt. in gewenste kleur) en er staat weer een prachtige stoel waar weer jaren op gewerkt kan worden.

Verven

Er is niets leukers dan mooie meubels nóg mooier maken. Door middel van verven kunnen we meubels die nog helemaal goed werken, ook cosmetisch een upgrade geven. Een goede coating is een prachtige oplossing voor een ouderwetse kleur of een verweerde verflaag.

Wrappen

Wrapping is een uitstekende oplossing voor meubelstukken met een slechte verflaag of met simpelweg een verouderde uitstraling. Door een ouderwets tafelblad te voorzien van een frisse wrap, kan dit een wereld van verschil maken. Bovendien biedt een goede wrap ook uitstekende bescherming waardoor intensief en langdurig gebruik geen probleem is.

Nieuw voetkruis

Een nieuw voetkruis onder een bureaustoel waarvan die niet meer in orde is? Dat is voor ons geen probleem. We voegen heel simpel een nieuw voetkruis toe aan de stoel om hem zo weer werkend te krijgen. Dit doen we om zo min mogelijk weg te gooien en de levensduur van stoelen te verlengen!

Vraag verhuisspullen aan

Om een goed beeld te krijgen van het project vragen we je om onderstaande gegevens voor ons in te vullen. We nemen dan snel contact met je op!

Vraag een montageklus aan

Om een goed beeld te krijgen van het project vragen we je om onderstaande gegevens voor ons in te vullen. We nemen dan snel contact met je op!

Vraag een meubeltransport aan

Om een goed beeld te krijgen van het project vragen we je om onderstaande gegevens voor ons in te vullen. We nemen dan snel contact met je op!

Vraag een bedrijfsverhuizing aan

Om een goed beeld te krijgen van het project vragen we je om onderstaande gegevens voor ons in te vullen. We nemen dan snel contact met je op!

Vraag een bedrijfsontruiming aan

Om een goed beeld te krijgen van het project vragen we je om onderstaande gegevens voor ons in te vullen. We nemen dan snel contact met je op!

Neem contact op

Samen circulair ondernemen? Laat ons weten wat we voor jou kunnen betekenen.

Vraag een waardebepaling aan

Om een goed beeld te krijgen van het meubilair vragen we je om onderstaande gegevens voor ons in te vullen. Vergeet niet je foto’s toe te voegen!