Waarom krijg ik zo weinig voor mijn meubilair?

Een terechte vraag die we vaak krijgen! Het opnieuw inzetten van oud meubilair is een intensief proces en vraagt veel hand-en-spandiensten. Wij zorgen dat je oude meubilair een 2e kans krijgt en niet wordt weggegooid! We laten je graag zien hoe we dit doen.

Officetrader biedt de duurzame oplossing!

De prijs die we bij je neerleggen vinden wij ook laag en adviseren je voor een hogere prijs het eens te proberen op een verkoopplatform als bijvoorbeeld Marktplaats. Je hoort het goed; We zijn graag eerlijk! Echter staan wij ook te trappelen om ons duurzame verhaal met je te delen. We laten je graag kennis maken met de duurzame voordelen en oplossingen die Officetrader te bieden heeft! Kijk je mee?

Ophalen en lossen

Kwaliteitscheck en
5R-methode

Uitvallers

Demontage en opslag

Online verwerking en verkoop

Het proces

Ophalen en lossen

Uw partij kantoormeubilair wordt door onze eigen mensen en ons eigen transport opgehaald op de gewenste locatie. We zorgen indien gewenst ook voor een bezemschone oplevering. Zo heeft u nergens omkijken meer naar!

Controle en kwaliteitscheck van het meubilair

Alle binnenkomende meubelstukken worden zorgvuldig gecontroleerd en gecheckt op kwaliteit. Mocht een item (nog) niet geschikt zijn voor de verkoop? Dan werken we met onze duurzame “5R-methode” met als doel een meubelstuk weer in een goede staat te krijgen!

Uitvallers

Het kan zijn dat verschillende items uit een partij toch niet helemaal meer in orde zijn. Dan is er sprake van uitvallers; meubelstukken waar we dan (onverwachts) niet zo veel meer mee kunnen. Uiteraard worden deze items netjes ontmanteld en gescheiden afgevoerd om gerecycled te worden.

Demontage en efficiënte opslag

Alle items die bij ons binnenkomen, moeten uiteraard netjes opgeslagen worden. Bij grotere items, zoals bijvoorbeeld een bureau of tafel, is het vaak efficiënter en ruimtebesparender om ze gedemonteerd op te slaan. Na ontmanteling van een product moeten ook de losse onderdelen gesorteerd opgeslagen worden.

Online verwerking

We kunnen het magazijn mooi vol zetten met kantoormeubilair, maar het moet uiteindelijk ook verkocht worden natuurlijk. Hier komt het stukje online verwerking aan bod. Alle items worden onderverdeeld in partijen en gefotografeerd. Het fotograferen gebeurt in onze studio, waar ook alle informatie over het product verzameld wordt. Vanuit hier zetten we de items vervolgens ook online.

Na dit proces

Alle items moeten worden opgeslagen. Dit gebeurt in ons magazijn met een oppervlakte van 12.000 m². De gemiddelde doorlooptijd van de meubels bedraagt 3 – 6 maanden. Als het kantoormeubilair verkocht wordt moet het verzamelt en schoongemaakt worden en wordt er bovendien een tweede technische check gedaan. De verkochte items worden geleverd door heel Nederland en België en worden indien gewenst ook gemonteerd. Bovendien ontvangt de klant maar liefst 5 jaar garantie op deze gebruikte kantoormeubelen. Op deze manier wordt de nieuwe gebruiker volledig ontzorgt.

Ons advies

Mocht onze prijs je niet bevallen adviseren wij je je aanbod te koop aan te bieden op een verkoopplatform zoals bijvoorbeeld Marktplaats of 2ehands.be. We raden je aan je partij als een geheel aan te bieden. Wij kunnen je helpen om een taxatie te maken. Doe hier je aanvraag en we helpen je graag verder! Het is uiteraard ook mogelijk om je partij aan te bieden binnen je netwerk, collega’s, vrienden of kennissen. Wellicht dat zij interesse hebben in je aanbod!

Even wat cijfers van 2021:

producten verwerkt​
0

daarvan is...

reused en refurbished​
0 %
recycled​
0 %
restafval
0 %

Vraag verhuisspullen aan

Om een goed beeld te krijgen van het project vragen we je om onderstaande gegevens voor ons in te vullen. We nemen dan snel contact met je op!

Vraag een montageklus aan

Om een goed beeld te krijgen van het project vragen we je om onderstaande gegevens voor ons in te vullen. We nemen dan snel contact met je op!

Vraag een meubeltransport aan

Om een goed beeld te krijgen van het project vragen we je om onderstaande gegevens voor ons in te vullen. We nemen dan snel contact met je op!

Vraag een bedrijfsverhuizing aan

Om een goed beeld te krijgen van het project vragen we je om onderstaande gegevens voor ons in te vullen. We nemen dan snel contact met je op!

Vraag een bedrijfsontruiming aan

Om een goed beeld te krijgen van het project vragen we je om onderstaande gegevens voor ons in te vullen. We nemen dan snel contact met je op!

Nieuw voetkruis

Een nieuw voetkruis onder een bureaustoel waarvan die niet meer in orde is? Dat is voor ons geen probleem. We voegen heel simpel een nieuw voetkruis toe aan de stoel om hem zo weer werkend te krijgen. Dit doen we om zo min mogelijk weg te gooien en de levensduur van stoelen te verlengen!

Wrappen

Wrapping is een uitstekende oplossing voor meubelstukken met een slechte verflaag of met simpelweg een verouderde uitstraling. Door een ouderwets tafelblad te voorzien van een frisse wrap, kan dit een wereld van verschil maken. Bovendien biedt een goede wrap ook uitstekende bescherming waardoor intensief en langdurig gebruik geen probleem is.

Verven

Er is niets leukers dan mooie meubels nóg mooier maken. Door middel van verven kunnen we meubels die nog helemaal goed werken, ook cosmetisch een upgrade geven. Een goede coating is een prachtige oplossing voor een ouderwetse kleur of een verweerde verflaag.

Opnieuw stofferen

Een veelvoorkomend probleem van stoelen die bij ons binnenkomen is de versleten stoffering. Dit betekent in ieder geval dat de vorige eigenaar de stoel erg lekker vond zitten! Wij voorzien de stoel weer van een slijtvaste bekleding (evt. in gewenste kleur) en er staat weer een prachtige stoel waar weer jaren op gewerkt kan worden.

Polijsten

Verchroomde en glimmende onderdelen op een meubelstuk hebben de neiging om na een tijdje doffer te worden. Gelukkig kunnen we er met onze expertise voor zorgen dat het meubelstuk binnen enkele momenten weer helemaal blinkt!

Stelvoetjes vervangen

Goede stelvoetjes zijn onmisbaar onder kasten, tafels en bureaus. Met een stelvoetje voorkom je dat de boel wiebelt. Als we een meubelstuk binnenkrijgen en het stelvoetje is stuk, dan vervangen we deze door een nieuwe of gebruikte uit onze uitgebreide voorraad.

Poedercoaten

Met een spuitpistool wordt een elektrostatisch geladen poeder op het te coaten, metalen oppervlak gespoten. Na het aanbrengen wordt het object verhit, waardoor het poeder smelt en een duurzame coating vormt. Het resultaat is een glanzende, kras- en corrosiebestendige afwerking waardoor het product weer een nieuwe uitstraling heeft.

Nieuw onderstel

Als het onderstel van een bureau of tafel niet in orde is, kunnen we ervoor kiezen deze (gedeeltelijk) te vervangen. We hebben een ruime voorraad met heel veel verschillende onderdelen om een onderstel weer compleet en werkend te krijgen. Als we dit hebben gedaan staat er weer een bureau of tafel dat weer 100% werkt. Daar worden we blij van!

Nieuw blad

Bureaus waarvan de kwaliteit nog fantastisch is, maar wat blijkt, het blad is niet meer goed. Dat is jammer maar daar weten we wel raad mee. We voorzien het onderstel van een nieuw blad en er staat weer een prachtig product. De oude bladen verzamelen we en worden op een andere manier hergebruikt of gerecycled. We gooien zo min mogelijk weg!

Smeren

Sommige meubels kraken, piepen en lopen aan. Weg ermee! Nou mooi niet; wij gaan er door middel van siliconenspray voor zorgen dat het meubelstuk weer helemaal gesmeerd loopt. Of het nu gaat over een bureaustoel die niet lekker meer rolt, een tafel die piept of een roldeurkast waarvan de deur niet meer lekker sluit: Wij fixen het!

Controleren

We krijgen vaak tweedehands meubilair binnen waar in principe niets mee hoeft te gebeuren omdat het er piekfijn uitziet. Toch vinden we het nodig om alles goed te checken voordat het de verkoop in gaat. Dit doen we door elk binnenkomend meubelstuk te controleren op kwaliteit, functionaliteit en uitstraling.

Nieuwe gasveer

Dat is pech; gasveer lek! Gelukkig kunnen we deze bij Officetrader makkelijk vervangen. Is alleen de gasveer lek? Dan vervangen we ook alleen de gasveer. We zorgen er daarnaast voor dat het originele mechanisme intact blijft en dat het bestaande voetkruis gewoon weer gebruikt kan worden. Nu kan de stoel weer netjes omhoog en omlaag.

Foam vervangen

Een goede stoel laat graag op zich zitten. Na jaren zitten, echter, wordt het foam in het zitvlak en/of de rugleuning vaak aangetast. Voor ons is dit geen reden om de stoel gelijk af te schrijven. Integendeel; we verwijderen de stoffering (die dan vaak ook al versleten is) van de stoel en lokaliseren de plekken waar het foam is beschadigd. Op die plekken verwijderen we het foam en voegen nieuwe toe. Vervolgens stofferen we de stoel opnieuw met een slijtvaste stoffering en staat er weer een nieuw product.

Bureaustoel wielen vervangen

Het kan zo zijn dat de wielen van binnengekomen bureaustoelen niet meer lekker rollen, of dat er zelfs een paar missen. Als we dit niet met siliconenspray gefixed krijgen, verdient de stoel nieuwe wielen. Zo kan de bureaustoel weer jaren rollen. Bureaustoel blij, wij blij! 🙂

Armsteun vervangen

Als de armsteun van een stoel defect, versleten of afgebroken is dan vervangen we deze zodat de stoel er weer jaren tegenaan kan. De meeste armsteunen komen uit onze voorraad met tweedehands onderdelen. Deze voorraad leggen we aan door onbruikbare meubelen te ontmantelen en de overgebleven onderdelen te verzamelen. Op deze manier hoeven we zo min mogelijk weg te gooien en worden de onderdelen gebruikt om de levensduur van andere meubels te verlengen.

Neem contact op

Samen circulair ondernemen? Laat ons weten wat we voor jou kunnen betekenen.

Vraag een refurbishing aan

Vraag volledig vrijblijvend een refurbishing aan. Leg ook uit wat je precies zoekt. Heb je bijvoorbeeld eigen meubilair dat je wil laten refurbishen of zoek je compleet refurbished kantoormeubilair?

Vraag een waardebepaling aan

Om een goed beeld te krijgen van het meubilair vragen we je om onderstaande gegevens voor ons in te vullen. Vergeet niet je foto’s toe te voegen!

Armsteun vervangen

Uitgebreide tekst over armsteun vervangen en waarom dit heel belangrijk is om te doen. Placeholder met voorbeelden en extra kennis om extra duurzaam over te komen. Uitgebreide tekst over armsteun vervangen en waarom dit heel belangrijk is om te doen. Placeholder met voorbeelden en extra kennis om extra duurzaam over te komen.

Uitgebreide tekst over armsteun vervangen en waarom dit heel belangrijk is om te doen. Placeholder met voorbeelden en extra kennis om extra duurzaam over te komen.