Project

Refurbished kantoorkasten uit pand Luxaflex

Bij het ontruimen van kantoorpanden halen we netjes al het meubilair weg en voeren we dit op een zo duurzaam mogelijke manier weer af. Zo ook bij het kantoor van Luxaflex. Alle bureaus, bureaustoelen en kantoorkasten krijgen een tweede kans op de markt en gaan weer een nieuw leven tegemoet.

In dit project kwamen we ook kantoorkasten tegen die nog helemaal functioneel zijn en van goede kwaliteit. Wel zien we dat de look van de kasten wat verouderd is waardoor er waarschijnlijk minder interesse is in een eventuele overname. Het zou alleen wel zonde zijn als we geen nieuwe eigenaar voor ze zouden kunnen vinden. 

Om de markt ervoor te vergroten en de kasten weer op een circulaire manier in te zetten, kozen we ervoor om ze opnieuw te spuiten in een strakke zwarte kleur. Hierdoor zien ze er meteen weer mooi en modern uit en kunnen de kasten weer jaren mee. Zo gaan we graag duurzaam om met materialen en is het dus helemaal niet nodig om een nieuwe kast te laten maken. Heb jij al eens nagedacht over het kiezen van tweedehands?

Refurbishing: spuiten

Met een spuitpistool wordt een vloeibare verf op het te coaten oppervlak gespoten. Deze spuittechniek leent zich uitstekend voor verschillende oppervlakken, waaronder kunststof en metaal. Op deze manier kunnen we makkelijk complete meubelstukken voorzien van een nieuwe coating.

Een inkijkje in het proces

Voor het spuiten van de kantoorkasten van Luxaflex maakten we een kort video verslag. Het geeft een mooi beeld hoe zo’n proces te werk gaat en wat hier allemaal bij komt kijken.

Waarom kiezen wij voor refurbishing?

Refurbishing is een prachtige manier van upcycling waarmee je waarde kunt toevoegen aan producten. Refurbishing kan daarom een belangrijk aandeel leveren in een duurzame economie. Wel is het goed om te beseffen dat refurbishen niet automatisch de meest duurzame vorm is van omgaan met materialen en grondstoffen. Wij zien vaak dat veel bedrijven ook kiezen voor refurbishen om het refurbishen. Het is ten slotte momenteel een erg hippe term en staat dan lekker duurzaam. Dat is niet hoe wij met dit begrip om willen gaan.

Officetrader beoordeelt bij het meubilair dat zij tegenkomen altijd of refurbishing nodig is. In de basis is tweedehands, ook wel reuse genoemd, een stuk duurzamer. Bij refurbishing komen namelijk altijd nog extra materialen en dus grondstoffen kijken. Dit is juist wat we zo veel mogelijk willen voorkomen.

In het geval van deze kantoorkasten is de inschatting dat de waarde die wordt toegevoegd belangrijk is om de benodigde interesse te wekken. Er zijn niet veel mensen die zitten te wachten op vergeelde kasten met een ouderwetse look. Refurbishing levert in dit geval dus een duurzame bijdrage zodat de kasten weer een nieuw leven kunnen krijgen.

Wat gebeurt er nu met de kantoorkasten?

Officetrader ziet het als haar missie om kantoormeubilair duurzaam af te voeren en hiermee de afvalberg te verkleinen. Daarom vinden wij het belangrijk dat meubilair niet zomaar wordt weggegooid maar weer de markt op komt. Producten als deze kantoorkasten verkopen wij daarom aan duurzame partners die hier weer klanten voor vinden. Met al meer dan 20 jaar ervaring zien wij duidelijk dat het ook anders kan. Samen met jou willen we de strijd aangaan met de weggooicultuur en tweedehands een nieuw leven inblazen.

Ready for refurbishing?

Officetrader biedt de mogelijkheden om waarde toe te voegen aan jouw kantoormeubilair.

250 Gispen kasten krijgen nieuw leven

Verkleurd door de zon, maar nu weer mooi!

100+ refurbished bureaus

Voor Wageningen University.

Refurbishing op locatie bij Mammoet

Inclusief alle montage.

Vraag een refurbishing aan

Vraag volledig vrijblijvend een refurbishing aan. Leg ook uit wat je precies zoekt. Heb je bijvoorbeeld eigen meubilair dat je wil laten refurbishen of zoek je compleet refurbished kantoormeubilair?

Armsteun vervangen

Uitgebreide tekst over armsteun vervangen en waarom dit heel belangrijk is om te doen. Placeholder met voorbeelden en extra kennis om extra duurzaam over te komen. Uitgebreide tekst over armsteun vervangen en waarom dit heel belangrijk is om te doen. Placeholder met voorbeelden en extra kennis om extra duurzaam over te komen.

Uitgebreide tekst over armsteun vervangen en waarom dit heel belangrijk is om te doen. Placeholder met voorbeelden en extra kennis om extra duurzaam over te komen.

Vraag een montageklus aan

Om een goed beeld te krijgen van het project vragen we je om onderstaande gegevens voor ons in te vullen. We nemen dan snel contact met je op!

Vraag een meubeltransport aan

Om een goed beeld te krijgen van het project vragen we je om onderstaande gegevens voor ons in te vullen. We nemen dan snel contact met je op!

Vraag een bedrijfsverhuizing aan

Om een goed beeld te krijgen van het project vragen we je om onderstaande gegevens voor ons in te vullen. We nemen dan snel contact met je op!

Vraag een bedrijfsontruiming aan

Om een goed beeld te krijgen van het project vragen we je om onderstaande gegevens voor ons in te vullen. We nemen dan snel contact met je op!

Nieuw voetkruis

Een nieuw voetkruis onder een bureaustoel waarvan die niet meer in orde is? Dat is voor ons geen probleem. We voegen heel simpel een nieuw voetkruis toe aan de stoel om hem zo weer werkend te krijgen. Dit doen we om zo min mogelijk weg te gooien en de levensduur van stoelen te verlengen!

Wrappen

Wrapping is een uitstekende oplossing voor meubelstukken met een slechte verflaag of met simpelweg een verouderde uitstraling. Door een ouderwets tafelblad te voorzien van een frisse wrap, kan dit een wereld van verschil maken. Bovendien biedt een goede wrap ook uitstekende bescherming waardoor intensief en langdurig gebruik geen probleem is.

Verven

Er is niets leukers dan mooie meubels nóg mooier maken. Door middel van verven kunnen we meubels die nog helemaal goed werken, ook cosmetisch een upgrade geven. Een goede coating is een prachtige oplossing voor een ouderwetse kleur of een verweerde verflaag.

Opnieuw stofferen

Een veelvoorkomend probleem van stoelen die bij ons binnenkomen is de versleten stoffering. Dit betekent in ieder geval dat de vorige eigenaar de stoel erg lekker vond zitten! Wij voorzien de stoel weer van een slijtvaste bekleding (evt. in gewenste kleur) en er staat weer een prachtige stoel waar weer jaren op gewerkt kan worden.

Polijsten

Verchroomde en glimmende onderdelen op een meubelstuk hebben de neiging om na een tijdje doffer te worden. Gelukkig kunnen we er met onze expertise voor zorgen dat het meubelstuk binnen enkele momenten weer helemaal blinkt!

Stelvoetjes vervangen

Goede stelvoetjes zijn onmisbaar onder kasten, tafels en bureaus. Met een stelvoetje voorkom je dat de boel wiebelt. Als we een meubelstuk binnenkrijgen en het stelvoetje is stuk, dan vervangen we deze door een nieuwe of gebruikte uit onze uitgebreide voorraad.

Poedercoaten

Met een spuitpistool wordt een elektrostatisch geladen poeder op het te coaten, metalen oppervlak gespoten. Na het aanbrengen wordt het object verhit, waardoor het poeder smelt en een duurzame coating vormt. Het resultaat is een glanzende, kras- en corrosiebestendige afwerking waardoor het product weer een nieuwe uitstraling heeft.

Nieuw onderstel

Als het onderstel van een bureau of tafel niet in orde is, kunnen we ervoor kiezen deze (gedeeltelijk) te vervangen. We hebben een ruime voorraad met heel veel verschillende onderdelen om een onderstel weer compleet en werkend te krijgen. Als we dit hebben gedaan staat er weer een bureau of tafel dat weer 100% werkt. Daar worden we blij van!

Nieuw blad

Bureaus waarvan de kwaliteit nog fantastisch is, maar wat blijkt, het blad is niet meer goed. Dat is jammer maar daar weten we wel raad mee. We voorzien het onderstel van een nieuw blad en er staat weer een prachtig product. De oude bladen verzamelen we en worden op een andere manier hergebruikt of gerecycled. We gooien zo min mogelijk weg!

Smeren

Sommige meubels kraken, piepen en lopen aan. Weg ermee! Nou mooi niet; wij gaan er door middel van siliconenspray voor zorgen dat het meubelstuk weer helemaal gesmeerd loopt. Of het nu gaat over een bureaustoel die niet lekker meer rolt, een tafel die piept of een roldeurkast waarvan de deur niet meer lekker sluit: Wij fixen het!

Controleren

We krijgen vaak tweedehands meubilair binnen waar in principe niets mee hoeft te gebeuren omdat het er piekfijn uitziet. Toch vinden we het nodig om alles goed te checken voordat het de verkoop in gaat. Dit doen we door elk binnenkomend meubelstuk te controleren op kwaliteit, functionaliteit en uitstraling.

Nieuwe gasveer

Dat is pech; gasveer lek! Gelukkig kunnen we deze bij Officetrader makkelijk vervangen. Is alleen de gasveer lek? Dan vervangen we ook alleen de gasveer. We zorgen er daarnaast voor dat het originele mechanisme intact blijft en dat het bestaande voetkruis gewoon weer gebruikt kan worden. Nu kan de stoel weer netjes omhoog en omlaag.

Foam vervangen

Een goede stoel laat graag op zich zitten. Na jaren zitten, echter, wordt het foam in het zitvlak en/of de rugleuning vaak aangetast. Voor ons is dit geen reden om de stoel gelijk af te schrijven. Integendeel; we verwijderen de stoffering (die dan vaak ook al versleten is) van de stoel en lokaliseren de plekken waar het foam is beschadigd. Op die plekken verwijderen we het foam en voegen nieuwe toe. Vervolgens stofferen we de stoel opnieuw met een slijtvaste stoffering en staat er weer een nieuw product.

Bureaustoel wielen vervangen

Het kan zo zijn dat de wielen van binnengekomen bureaustoelen niet meer lekker rollen, of dat er zelfs een paar missen. Als we dit niet met siliconenspray gefixed krijgen, verdient de stoel nieuwe wielen. Zo kan de bureaustoel weer jaren rollen. Bureaustoel blij, wij blij! 🙂

Armsteun vervangen

Als de armsteun van een stoel defect, versleten of afgebroken is dan vervangen we deze zodat de stoel er weer jaren tegenaan kan. De meeste armsteunen komen uit onze voorraad met tweedehands onderdelen. Deze voorraad leggen we aan door onbruikbare meubelen te ontmantelen en de overgebleven onderdelen te verzamelen. Op deze manier hoeven we zo min mogelijk weg te gooien en worden de onderdelen gebruikt om de levensduur van andere meubels te verlengen.

Neem contact op

Samen circulair ondernemen? Laat ons weten wat we voor jou kunnen betekenen.

Vraag een waardebepaling aan

Om een goed beeld te krijgen van het meubilair vragen we je om onderstaande gegevens voor ons in te vullen. Vergeet niet je foto’s toe te voegen!