Project

Refurbished bureaus voor Wageningen University

Naast dat het mogelijk is om je meubilair door Officetrader te laten refurbishen, kan het ook zijn dat je gewoon refurbished meubilair geleverd wilt hebben, om daarmee je steentje bij te dragen aan een circulaire samenleving. Dit is waar we Wageningen University ook mee konden helpen. Met ons eigen professionele montageteam en transport leverden we 142 refurbished bureaus af aan de klant en plaatsten deze op de gewenste plek.

In dit geval betrof het 142 bureaus waarvan het onderstel nog goed was maar het blad wel duidelijk aan vervanging toe was. De onderstellen zijn daarom voorzien van nieuwe melamine werkbladen zodat de bureaus weer jaren mee kunnen. Daarnaast werd de inrichting ook compleet gemaakt met nieuwe zit-sta bureaus in dezelfde kleurstelling.

Refurbishing: nieuw blad

Refurbishing gaat over het verbeteren van een product door sommige materialen en onderdelen te vervangen. Het vervangen van een blad bij een bureau kan een oplossing zijn om de onderstellen opnieuw betekenis te geven waardoor deze weer jaren mee kunnen. De oude bladen kunnen dan eventueel een ander doel gaan dienen.

Een inkijkje in het proces

Dankzij de keuze van deze klant kunnen deze bureaus weer jaren mee. Bekijk in de video hoe Officetrader met haar eigen mensen en transport dit project vakkundig oplevert.

Tweedehands en nieuw meubilair

Het vervangen van een bureaublad is een veel voorkomende manier van refurbishing. Het is een relatief simpel proces waarbij het product er weer als nieuw uit kan zien maar materialen die goed zijn niet zomaar worden weggegooid. Het is eigenlijk een ideale samenwerking tussen tweedehands en nieuw.

Bij Officetrader ligt het ons aan het hart om altijd te kiezen voor tweedehands en dit aan te moedigen. Wij willen de strijd aangaan met de weggooicultuur en het altijd maar kiezen voor nieuw omwille van de laatste trends. Dat dit gedachtegoed negatieve impact heeft op de aarde wordt wel duidelijk gemaakt door de steeds maar groter wordende afvalberg. Dit moet en kan heel anders.

Dat betekent natuurlijk niet dat nieuw kopen per direct slecht is. Het gaat vooral om de bewuste afweging die wordt gemaakt waarbij je in ieder geval kijkt welke mogelijkheden er zijn op het gebied van hergebruik. Bij dit project leverde Officetrader ook een aantal nieuwe zit-sta bureaus die het hele interieur van de klant volledig compleet maakten. In dit geval is een zit-sta bureau bijvoorbeeld een nieuwer product waarbij er meer aanbod in is. Maar het laat wel zien dat het heel mooi is als nieuw en tweedehands zo de handen in elkaar slaan en dit samen ook prima werkt.

Wat gebeurt er met oude bureaubladen?

Omdat we praten over een strijd met de weggooicultuur en een afvalberg die flink kleiner moet worden, zou het natuurlijk niet bij ons passen om de oude bureaubladen maar bij het grof vuil te zetten. Wij denken dan ook niet in afval maar in grondstoffen en materialen voor nieuwe kansen. Oude bureaubladen die niet meer als bureaublad kunnen dienen, geven we daarom graag een nieuwe betekenis. Zo kun je dit soort materialen gebruiken om deze om te toveren in een compleet nieuw product. Dit proces, dat repurposing heet, is dan ook de uitdagende en creatieve kant van ons vak.

Officetrader wist eerder al oude bureaubladen te transformeren tot plantenbakken en scheidingswanden. Meer weten hoe we dit voor elkaar kregen?

Ready for refurbishing?

Officetrader biedt de mogelijkheden om waarde toe te voegen aan jouw kantoormeubilair.

250 Gispen kasten krijgen nieuw leven

Verkleurd door de zon, maar nu weer mooi!

Refurbishing kantoorkasten

Heel mooi zwart gespoten!

Refurbishing op locatie bij Mammoet

Inclusief alle montage.

Vraag een refurbishing aan

Vraag volledig vrijblijvend een refurbishing aan. Leg ook uit wat je precies zoekt. Heb je bijvoorbeeld eigen meubilair dat je wil laten refurbishen of zoek je compleet refurbished kantoormeubilair?

Armsteun vervangen

Uitgebreide tekst over armsteun vervangen en waarom dit heel belangrijk is om te doen. Placeholder met voorbeelden en extra kennis om extra duurzaam over te komen. Uitgebreide tekst over armsteun vervangen en waarom dit heel belangrijk is om te doen. Placeholder met voorbeelden en extra kennis om extra duurzaam over te komen.

Uitgebreide tekst over armsteun vervangen en waarom dit heel belangrijk is om te doen. Placeholder met voorbeelden en extra kennis om extra duurzaam over te komen.

Vraag een montageklus aan

Om een goed beeld te krijgen van het project vragen we je om onderstaande gegevens voor ons in te vullen. We nemen dan snel contact met je op!

Vraag een meubeltransport aan

Om een goed beeld te krijgen van het project vragen we je om onderstaande gegevens voor ons in te vullen. We nemen dan snel contact met je op!

Vraag een bedrijfsverhuizing aan

Om een goed beeld te krijgen van het project vragen we je om onderstaande gegevens voor ons in te vullen. We nemen dan snel contact met je op!

Vraag een bedrijfsontruiming aan

Om een goed beeld te krijgen van het project vragen we je om onderstaande gegevens voor ons in te vullen. We nemen dan snel contact met je op!

Nieuw voetkruis

Een nieuw voetkruis onder een bureaustoel waarvan die niet meer in orde is? Dat is voor ons geen probleem. We voegen heel simpel een nieuw voetkruis toe aan de stoel om hem zo weer werkend te krijgen. Dit doen we om zo min mogelijk weg te gooien en de levensduur van stoelen te verlengen!

Wrappen

Wrapping is een uitstekende oplossing voor meubelstukken met een slechte verflaag of met simpelweg een verouderde uitstraling. Door een ouderwets tafelblad te voorzien van een frisse wrap, kan dit een wereld van verschil maken. Bovendien biedt een goede wrap ook uitstekende bescherming waardoor intensief en langdurig gebruik geen probleem is.

Verven

Er is niets leukers dan mooie meubels nóg mooier maken. Door middel van verven kunnen we meubels die nog helemaal goed werken, ook cosmetisch een upgrade geven. Een goede coating is een prachtige oplossing voor een ouderwetse kleur of een verweerde verflaag.

Opnieuw stofferen

Een veelvoorkomend probleem van stoelen die bij ons binnenkomen is de versleten stoffering. Dit betekent in ieder geval dat de vorige eigenaar de stoel erg lekker vond zitten! Wij voorzien de stoel weer van een slijtvaste bekleding (evt. in gewenste kleur) en er staat weer een prachtige stoel waar weer jaren op gewerkt kan worden.

Polijsten

Verchroomde en glimmende onderdelen op een meubelstuk hebben de neiging om na een tijdje doffer te worden. Gelukkig kunnen we er met onze expertise voor zorgen dat het meubelstuk binnen enkele momenten weer helemaal blinkt!

Stelvoetjes vervangen

Goede stelvoetjes zijn onmisbaar onder kasten, tafels en bureaus. Met een stelvoetje voorkom je dat de boel wiebelt. Als we een meubelstuk binnenkrijgen en het stelvoetje is stuk, dan vervangen we deze door een nieuwe of gebruikte uit onze uitgebreide voorraad.

Poedercoaten

Met een spuitpistool wordt een elektrostatisch geladen poeder op het te coaten, metalen oppervlak gespoten. Na het aanbrengen wordt het object verhit, waardoor het poeder smelt en een duurzame coating vormt. Het resultaat is een glanzende, kras- en corrosiebestendige afwerking waardoor het product weer een nieuwe uitstraling heeft.

Nieuw onderstel

Als het onderstel van een bureau of tafel niet in orde is, kunnen we ervoor kiezen deze (gedeeltelijk) te vervangen. We hebben een ruime voorraad met heel veel verschillende onderdelen om een onderstel weer compleet en werkend te krijgen. Als we dit hebben gedaan staat er weer een bureau of tafel dat weer 100% werkt. Daar worden we blij van!

Nieuw blad

Bureaus waarvan de kwaliteit nog fantastisch is, maar wat blijkt, het blad is niet meer goed. Dat is jammer maar daar weten we wel raad mee. We voorzien het onderstel van een nieuw blad en er staat weer een prachtig product. De oude bladen verzamelen we en worden op een andere manier hergebruikt of gerecycled. We gooien zo min mogelijk weg!

Smeren

Sommige meubels kraken, piepen en lopen aan. Weg ermee! Nou mooi niet; wij gaan er door middel van siliconenspray voor zorgen dat het meubelstuk weer helemaal gesmeerd loopt. Of het nu gaat over een bureaustoel die niet lekker meer rolt, een tafel die piept of een roldeurkast waarvan de deur niet meer lekker sluit: Wij fixen het!

Controleren

We krijgen vaak tweedehands meubilair binnen waar in principe niets mee hoeft te gebeuren omdat het er piekfijn uitziet. Toch vinden we het nodig om alles goed te checken voordat het de verkoop in gaat. Dit doen we door elk binnenkomend meubelstuk te controleren op kwaliteit, functionaliteit en uitstraling.

Nieuwe gasveer

Dat is pech; gasveer lek! Gelukkig kunnen we deze bij Officetrader makkelijk vervangen. Is alleen de gasveer lek? Dan vervangen we ook alleen de gasveer. We zorgen er daarnaast voor dat het originele mechanisme intact blijft en dat het bestaande voetkruis gewoon weer gebruikt kan worden. Nu kan de stoel weer netjes omhoog en omlaag.

Foam vervangen

Een goede stoel laat graag op zich zitten. Na jaren zitten, echter, wordt het foam in het zitvlak en/of de rugleuning vaak aangetast. Voor ons is dit geen reden om de stoel gelijk af te schrijven. Integendeel; we verwijderen de stoffering (die dan vaak ook al versleten is) van de stoel en lokaliseren de plekken waar het foam is beschadigd. Op die plekken verwijderen we het foam en voegen nieuwe toe. Vervolgens stofferen we de stoel opnieuw met een slijtvaste stoffering en staat er weer een nieuw product.

Bureaustoel wielen vervangen

Het kan zo zijn dat de wielen van binnengekomen bureaustoelen niet meer lekker rollen, of dat er zelfs een paar missen. Als we dit niet met siliconenspray gefixed krijgen, verdient de stoel nieuwe wielen. Zo kan de bureaustoel weer jaren rollen. Bureaustoel blij, wij blij! 🙂

Armsteun vervangen

Als de armsteun van een stoel defect, versleten of afgebroken is dan vervangen we deze zodat de stoel er weer jaren tegenaan kan. De meeste armsteunen komen uit onze voorraad met tweedehands onderdelen. Deze voorraad leggen we aan door onbruikbare meubelen te ontmantelen en de overgebleven onderdelen te verzamelen. Op deze manier hoeven we zo min mogelijk weg te gooien en worden de onderdelen gebruikt om de levensduur van andere meubels te verlengen.

Neem contact op

Samen circulair ondernemen? Laat ons weten wat we voor jou kunnen betekenen.

Vraag een waardebepaling aan

Om een goed beeld te krijgen van het meubilair vragen we je om onderstaande gegevens voor ons in te vullen. Vergeet niet je foto’s toe te voegen!