Project

250 Gispen kasten krijgen een nieuw leven

Tweedehands kantoormeubilair is natuurlijk onwijs duurzaam. Kiezen voor hergebruik en het bijdragen aan een circulaire economie zou wat ons betreft al meer genoeg reden moeten zijn om tweedehands kasten te kopen. Maar bij Officetrader snappen wij ook wel dat er in de maatschappij behoefte is aan gave inrichting en in sommige gevallen lijkt nieuw dan een betere keuze. Maar dit hoeft natuurlijk niet zo te zijn.

Voor dit project kregen wij 250 gebruikte Gispen kasten binnen. De kasten functioneerden allemaal nog uitstekend, maar de witte kleur was verkleurd door de zon. Zo’n vergeelde kast roept natuurlijk “ik ben stoffig en ouderwets!”. Maar dat zou geen reden mogen zijn om 250 kasten bij het grof vuil te zetten. Omdat op de kleur na niets mis was met de kasten, besloot Officetrader ze in samenwerking met Polindus opnieuw te poedercoaten. Het resultaat is een prachtige roldeurkast die er weer als nieuw uitziet en bovendien een geweldig voorbeeld is van refurbishing.

Refurbishing: poedercoaten

Met een spuitpistool wordt een elektrostatisch geladen poeder op het te coaten, metalen oppervlak gespoten. Na het aanbrengen wordt het object verhit, waardoor het poeder smelt en een duurzame coating vormt. Het resultaat is een glanzende, kras- en corrosiebestendige afwerking waardoor het product weer een nieuwe uitstraling heeft.

Een inkijkje in het proces

Het is best leuk om te zien hoe een vergeelde kast er na refurbishing weer helemaal strak uit ziet. In deze video krijg je te zien hoe we te werk zijn gegaan en hoe gaaf de kasten zijn geworden!

Hoe zijn we te werk gegaan?

Officetrader kiest niet altijd voor refurbishing, omdat we dit alleen doen als we dit echt nodig achten. Hergebruik is altijd een puurdere vorm van circulair ondernemen omdat er geen nieuwe grondstoffen bij komen kijken. Daarom maakten we ook voor dit project eerst een afweging. Daarna hebben we de samenwerking opgezocht met Polindus die ook de facaliteiten hebben om dit te realiseren.

Voordat het poedercoat proces van start kan gaan, moeten de binnenkomende kasten helemaal worden ontdaan van de kunststof onderdelen. Zo worden de roldeur en de geleiders verwijderd, maar ook het topblad van de kast gehaald. Alle onderdelen worden zorgvuldig verdeeld zodat deze straks weer eenvoudig gemonteerd kunnen worden.

Nu de kasten helemaal gestript zijn kunnen ze door naar Polindus. Hier worden de kasten voorzien van hun nieuwe coating. We hebben gekozen voor een zwarte kleur. De kasten worden om de beurt gepoedercoat en hebben een matte look. Doordat de coating vervolgens in de oven wordt uigehard, glimt de kast weer als nieuw.

De gepoedercoate kasten gaan nu terug naar Officetrader. Hier worden ze weer helemaal gemonteerd. De geleiders en de roldeuren worden weer terug gezet en ook het topblad wordt weer terug op de kast geplaatst.

Wat gebeurt er nu met de kantoorkasten?

Onze missie is om duurzame afvoering van kantoormeubilair mogelijk te maken en hiermee de afvalberg te verkleinen. Nu de kasten weer helemaal op en top zijn, zijn ze klaar om weer verkocht te worden. Ze komen bij de nieuwe klant terecht en kunnen ze weer jarenlang worden gebruikt. Een onwijs duurzaam proces.

Ben jij ook op zoek naar refurbishing op maat of ben je op zoek naar refurbished kantoormeubilair, neem dan snel contact met ons op zodat we in samenwerking met jou de weggooicultuur kunnen verslaan!

Ready for refurbishing?

Officetrader biedt de mogelijkheden om waarde toe te voegen aan jouw kantoormeubilair.

Refurbishing kantoorkasten

Heel mooi zwart gespoten!

100+ refurbished bureaus

Voor Wageningen University.

Refurbishing op locatie bij Mammoet

Inclusief alle montage.

Vraag een refurbishing aan

Vraag volledig vrijblijvend een refurbishing aan. Leg ook uit wat je precies zoekt. Heb je bijvoorbeeld eigen meubilair dat je wil laten refurbishen of zoek je compleet refurbished kantoormeubilair?

Armsteun vervangen

Uitgebreide tekst over armsteun vervangen en waarom dit heel belangrijk is om te doen. Placeholder met voorbeelden en extra kennis om extra duurzaam over te komen. Uitgebreide tekst over armsteun vervangen en waarom dit heel belangrijk is om te doen. Placeholder met voorbeelden en extra kennis om extra duurzaam over te komen.

Uitgebreide tekst over armsteun vervangen en waarom dit heel belangrijk is om te doen. Placeholder met voorbeelden en extra kennis om extra duurzaam over te komen.

Vraag verhuisspullen aan

Om een goed beeld te krijgen van het project vragen we je om onderstaande gegevens voor ons in te vullen. We nemen dan snel contact met je op!

Vraag een montageklus aan

Om een goed beeld te krijgen van het project vragen we je om onderstaande gegevens voor ons in te vullen. We nemen dan snel contact met je op!

Vraag een meubeltransport aan

Om een goed beeld te krijgen van het project vragen we je om onderstaande gegevens voor ons in te vullen. We nemen dan snel contact met je op!

Vraag een bedrijfsverhuizing aan

Om een goed beeld te krijgen van het project vragen we je om onderstaande gegevens voor ons in te vullen. We nemen dan snel contact met je op!

Vraag een bedrijfsontruiming aan

Om een goed beeld te krijgen van het project vragen we je om onderstaande gegevens voor ons in te vullen. We nemen dan snel contact met je op!

Nieuw voetkruis

Een nieuw voetkruis onder een bureaustoel waarvan die niet meer in orde is? Dat is voor ons geen probleem. We voegen heel simpel een nieuw voetkruis toe aan de stoel om hem zo weer werkend te krijgen. Dit doen we om zo min mogelijk weg te gooien en de levensduur van stoelen te verlengen!

Wrappen

Wrapping is een uitstekende oplossing voor meubelstukken met een slechte verflaag of met simpelweg een verouderde uitstraling. Door een ouderwets tafelblad te voorzien van een frisse wrap, kan dit een wereld van verschil maken. Bovendien biedt een goede wrap ook uitstekende bescherming waardoor intensief en langdurig gebruik geen probleem is.

Verven

Er is niets leukers dan mooie meubels nóg mooier maken. Door middel van verven kunnen we meubels die nog helemaal goed werken, ook cosmetisch een upgrade geven. Een goede coating is een prachtige oplossing voor een ouderwetse kleur of een verweerde verflaag.

Opnieuw stofferen

Een veelvoorkomend probleem van stoelen die bij ons binnenkomen is de versleten stoffering. Dit betekent in ieder geval dat de vorige eigenaar de stoel erg lekker vond zitten! Wij voorzien de stoel weer van een slijtvaste bekleding (evt. in gewenste kleur) en er staat weer een prachtige stoel waar weer jaren op gewerkt kan worden.

Polijsten

Verchroomde en glimmende onderdelen op een meubelstuk hebben de neiging om na een tijdje doffer te worden. Gelukkig kunnen we er met onze expertise voor zorgen dat het meubelstuk binnen enkele momenten weer helemaal blinkt!

Stelvoetjes vervangen

Goede stelvoetjes zijn onmisbaar onder kasten, tafels en bureaus. Met een stelvoetje voorkom je dat de boel wiebelt. Als we een meubelstuk binnenkrijgen en het stelvoetje is stuk, dan vervangen we deze door een nieuwe of gebruikte uit onze uitgebreide voorraad.

Poedercoaten

Met een spuitpistool wordt een elektrostatisch geladen poeder op het te coaten, metalen oppervlak gespoten. Na het aanbrengen wordt het object verhit, waardoor het poeder smelt en een duurzame coating vormt. Het resultaat is een glanzende, kras- en corrosiebestendige afwerking waardoor het product weer een nieuwe uitstraling heeft.

Nieuw onderstel

Als het onderstel van een bureau of tafel niet in orde is, kunnen we ervoor kiezen deze (gedeeltelijk) te vervangen. We hebben een ruime voorraad met heel veel verschillende onderdelen om een onderstel weer compleet en werkend te krijgen. Als we dit hebben gedaan staat er weer een bureau of tafel dat weer 100% werkt. Daar worden we blij van!

Nieuw blad

Bureaus waarvan de kwaliteit nog fantastisch is, maar wat blijkt, het blad is niet meer goed. Dat is jammer maar daar weten we wel raad mee. We voorzien het onderstel van een nieuw blad en er staat weer een prachtig product. De oude bladen verzamelen we en worden op een andere manier hergebruikt of gerecycled. We gooien zo min mogelijk weg!

Smeren

Sommige meubels kraken, piepen en lopen aan. Weg ermee! Nou mooi niet; wij gaan er door middel van siliconenspray voor zorgen dat het meubelstuk weer helemaal gesmeerd loopt. Of het nu gaat over een bureaustoel die niet lekker meer rolt, een tafel die piept of een roldeurkast waarvan de deur niet meer lekker sluit: Wij fixen het!

Controleren

We krijgen vaak tweedehands meubilair binnen waar in principe niets mee hoeft te gebeuren omdat het er piekfijn uitziet. Toch vinden we het nodig om alles goed te checken voordat het de verkoop in gaat. Dit doen we door elk binnenkomend meubelstuk te controleren op kwaliteit, functionaliteit en uitstraling.

Nieuwe gasveer

Dat is pech; gasveer lek! Gelukkig kunnen we deze bij Officetrader makkelijk vervangen. Is alleen de gasveer lek? Dan vervangen we ook alleen de gasveer. We zorgen er daarnaast voor dat het originele mechanisme intact blijft en dat het bestaande voetkruis gewoon weer gebruikt kan worden. Nu kan de stoel weer netjes omhoog en omlaag.

Foam vervangen

Een goede stoel laat graag op zich zitten. Na jaren zitten, echter, wordt het foam in het zitvlak en/of de rugleuning vaak aangetast. Voor ons is dit geen reden om de stoel gelijk af te schrijven. Integendeel; we verwijderen de stoffering (die dan vaak ook al versleten is) van de stoel en lokaliseren de plekken waar het foam is beschadigd. Op die plekken verwijderen we het foam en voegen nieuwe toe. Vervolgens stofferen we de stoel opnieuw met een slijtvaste stoffering en staat er weer een nieuw product.

Bureaustoel wielen vervangen

Het kan zo zijn dat de wielen van binnengekomen bureaustoelen niet meer lekker rollen, of dat er zelfs een paar missen. Als we dit niet met siliconenspray gefixed krijgen, verdient de stoel nieuwe wielen. Zo kan de bureaustoel weer jaren rollen. Bureaustoel blij, wij blij! 🙂

Armsteun vervangen

Als de armsteun van een stoel defect, versleten of afgebroken is dan vervangen we deze zodat de stoel er weer jaren tegenaan kan. De meeste armsteunen komen uit onze voorraad met tweedehands onderdelen. Deze voorraad leggen we aan door onbruikbare meubelen te ontmantelen en de overgebleven onderdelen te verzamelen. Op deze manier hoeven we zo min mogelijk weg te gooien en worden de onderdelen gebruikt om de levensduur van andere meubels te verlengen.

Neem contact op

Samen circulair ondernemen? Laat ons weten wat we voor jou kunnen betekenen.

Vraag een waardebepaling aan

Om een goed beeld te krijgen van het meubilair vragen we je om onderstaande gegevens voor ons in te vullen. Vergeet niet je foto’s toe te voegen!