Project

Meer dan 1000 producten nieuw leven ingeblazen

Bij dit project hebben we een groot kantoorruimte ontruimd. Bij het leeghalen van kantoorruimtes zorgen we ervoor dat al het meubilair zorgvuldig wordt verwijderd en op een zo milieuvriendelijk mogelijke manier wordt afgevoerd. Alle bureaus, stoelen, kasten en andere kantoormeubelen worden hergebruikt en krijgen een tweede leven door weer op de markt te komen.

De meeste producten waren nog in goede staat. Hierdoor hoefden we alleen ze schoon te maken en konden ze zo weer de markt op. De rest van de 11% van de producten waren niet helemaal in orde. Hier kan je denken aan een onderdeel wat kapot is. De meeste konden daardoor niet hun functie dienen en dit is wel natuurlijk belangrijk voor de volgende eigenaar. We hebben per item gekeken wat er aan de hand is en vanuit daar reparaties uitgevoerd. Het meubilair is weer gemaakt en kan beginnen aan hun tweede leven.

Niet alles van de 11% kon gerepareerd worden. Bij deze groep hebben we het kapotte onderdeel geheel vervangen waardoor het als een refurbished product weer verkocht kon worden. En bij de laatste groep waar zelfs refurbishment niet mogelijk was, hebben we het product uit elkaar gehaald. Deze onderdelen kunnen goed gebruiken voor komende reparaties

 

Reuse

Wanneer je nieuwe meubels nodig hebt, is het altijd aan te raden om te kiezen voor tweedehands. Tweedehands of hergebruik gaat namelijk om de meest directe vorm van recycling. Hierbij worden geen nieuwe materialen of grondstoffen gebruikt. Het merendeel van wat we ophalen en weer verkopen, ondergaat geen toevoegingen of aanpassingen. We zorgen er altijd voor dat het meubilair grondig wordt schoongemaakt.

Foto's van het project

In deze fotoserie zie je hoe Officetrader nauwkeurig het kantoormeubilair klaarmaakt voor de reis richting  het magazijn. Aangekomen bij de opslaglocatie wordt het meubilair geprepareerd voor hun tweede leven.

Een tweede leven geven aan kantoormeubilair

Het is van belang om te kijken bij elke item wat hij nodig heeft van het 10R-model dat hij wordt klaar wordt gestoomd voor zijn tweede leven. We kijken naar de staat van het product, hoeveel schade het eventueel heeft en zijn functie nog kan uitvoeren. Vanuit daar gaan we te werk en doen we ons best om de beste oplossing te zoeken per product. 

Over het algemeen is tweedehands meubilair de meest milieuvriendelijkste keuze. Maar soms is dit niet altijd mogelijk, dan is het van belang dat het product weer aantrekkelijk wordt voor de klant. Bij het refurbishen van meubels zijn altijd extra materialen en grondstoffen nodig, wat juist het tegenovergestelde is van wat we willen bereiken: het minimaliseren van deze impact. 

Maar soms om juist een toch product een tweede leven te kunnen geven gaat de keuze toch naar refurbishment. Een kapot product of eentje met veel schade wordt veel minder snel verkocht. Wanneer je hem een modern jasje geeft en repareert wordt het product weer aantrekkelijk en hoeft het niet weggegooid te worden.

 

Wat gebeurt er nu met het kantoormeubilair?

Bij Officetrader is het onze missie om kantoormeubilair op een duurzame manier een nieuw leven te geven om zo de afvalberg te verminderen. Wij hechten er veel waarde aan dat meubilair niet zomaar wordt weggegooid, maar opnieuw op de markt wordt gebracht. Alle 1008 producten vanuit dit project hebben dus ook op verschillende manieren een tweede leven gekregen. Vanuit daar verkopen we de items alleen aan partners die circulariteit net zo belangrijk vinden als ons en voor de producten nieuwe eigenaren vinden. 

Met meer dan 20 jaar ervaring hebben we duidelijk gezien dat het anders kan. Samen met jou willen we de strijd aangaan tegen de wegwerpcultuur en tweedehands meubels een nieuw leven inblazen.

Ready for refurbishing?

Officetrader biedt de mogelijkheden om waarde toe te voegen aan jouw kantoormeubilair.

250 Gispen kasten krijgen nieuw leven

Verkleurd door de zon, maar nu weer mooi!

100+ refurbished bureaus

Voor Wageningen University.

Refurbishing op locatie bij Mammoet

Inclusief alle montage.

Vraag een waardebepaling aan

Om een goed beeld te krijgen van het meubilair vragen we je om onderstaande gegevens voor ons in te vullen. Vergeet niet je foto’s toe te voegen!

Armsteun vervangen

Uitgebreide tekst over armsteun vervangen en waarom dit heel belangrijk is om te doen. Placeholder met voorbeelden en extra kennis om extra duurzaam over te komen. Uitgebreide tekst over armsteun vervangen en waarom dit heel belangrijk is om te doen. Placeholder met voorbeelden en extra kennis om extra duurzaam over te komen.

Uitgebreide tekst over armsteun vervangen en waarom dit heel belangrijk is om te doen. Placeholder met voorbeelden en extra kennis om extra duurzaam over te komen.

Vraag een refurbishing aan

Vraag volledig vrijblijvend een refurbishing aan. Leg ook uit wat je precies zoekt. Heb je bijvoorbeeld eigen meubilair dat je wil laten refurbishen of zoek je compleet refurbished kantoormeubilair?

Vraag een montageklus aan

Om een goed beeld te krijgen van het project vragen we je om onderstaande gegevens voor ons in te vullen. We nemen dan snel contact met je op!

Vraag een meubeltransport aan

Om een goed beeld te krijgen van het project vragen we je om onderstaande gegevens voor ons in te vullen. We nemen dan snel contact met je op!

Vraag een bedrijfsverhuizing aan

Om een goed beeld te krijgen van het project vragen we je om onderstaande gegevens voor ons in te vullen. We nemen dan snel contact met je op!

Vraag een bedrijfsontruiming aan

Om een goed beeld te krijgen van het project vragen we je om onderstaande gegevens voor ons in te vullen. We nemen dan snel contact met je op!

Nieuw voetkruis

Een nieuw voetkruis onder een bureaustoel waarvan die niet meer in orde is? Dat is voor ons geen probleem. We voegen heel simpel een nieuw voetkruis toe aan de stoel om hem zo weer werkend te krijgen. Dit doen we om zo min mogelijk weg te gooien en de levensduur van stoelen te verlengen!

Wrappen

Wrapping is een uitstekende oplossing voor meubelstukken met een slechte verflaag of met simpelweg een verouderde uitstraling. Door een ouderwets tafelblad te voorzien van een frisse wrap, kan dit een wereld van verschil maken. Bovendien biedt een goede wrap ook uitstekende bescherming waardoor intensief en langdurig gebruik geen probleem is.

Verven

Er is niets leukers dan mooie meubels nóg mooier maken. Door middel van verven kunnen we meubels die nog helemaal goed werken, ook cosmetisch een upgrade geven. Een goede coating is een prachtige oplossing voor een ouderwetse kleur of een verweerde verflaag.

Opnieuw stofferen

Een veelvoorkomend probleem van stoelen die bij ons binnenkomen is de versleten stoffering. Dit betekent in ieder geval dat de vorige eigenaar de stoel erg lekker vond zitten! Wij voorzien de stoel weer van een slijtvaste bekleding (evt. in gewenste kleur) en er staat weer een prachtige stoel waar weer jaren op gewerkt kan worden.

Polijsten

Verchroomde en glimmende onderdelen op een meubelstuk hebben de neiging om na een tijdje doffer te worden. Gelukkig kunnen we er met onze expertise voor zorgen dat het meubelstuk binnen enkele momenten weer helemaal blinkt!

Stelvoetjes vervangen

Goede stelvoetjes zijn onmisbaar onder kasten, tafels en bureaus. Met een stelvoetje voorkom je dat de boel wiebelt. Als we een meubelstuk binnenkrijgen en het stelvoetje is stuk, dan vervangen we deze door een nieuwe of gebruikte uit onze uitgebreide voorraad.

Poedercoaten

Met een spuitpistool wordt een elektrostatisch geladen poeder op het te coaten, metalen oppervlak gespoten. Na het aanbrengen wordt het object verhit, waardoor het poeder smelt en een duurzame coating vormt. Het resultaat is een glanzende, kras- en corrosiebestendige afwerking waardoor het product weer een nieuwe uitstraling heeft.

Nieuw onderstel

Als het onderstel van een bureau of tafel niet in orde is, kunnen we ervoor kiezen deze (gedeeltelijk) te vervangen. We hebben een ruime voorraad met heel veel verschillende onderdelen om een onderstel weer compleet en werkend te krijgen. Als we dit hebben gedaan staat er weer een bureau of tafel dat weer 100% werkt. Daar worden we blij van!

Nieuw blad

Bureaus waarvan de kwaliteit nog fantastisch is, maar wat blijkt, het blad is niet meer goed. Dat is jammer maar daar weten we wel raad mee. We voorzien het onderstel van een nieuw blad en er staat weer een prachtig product. De oude bladen verzamelen we en worden op een andere manier hergebruikt of gerecycled. We gooien zo min mogelijk weg!

Smeren

Sommige meubels kraken, piepen en lopen aan. Weg ermee! Nou mooi niet; wij gaan er door middel van siliconenspray voor zorgen dat het meubelstuk weer helemaal gesmeerd loopt. Of het nu gaat over een bureaustoel die niet lekker meer rolt, een tafel die piept of een roldeurkast waarvan de deur niet meer lekker sluit: Wij fixen het!

Controleren

We krijgen vaak tweedehands meubilair binnen waar in principe niets mee hoeft te gebeuren omdat het er piekfijn uitziet. Toch vinden we het nodig om alles goed te checken voordat het de verkoop in gaat. Dit doen we door elk binnenkomend meubelstuk te controleren op kwaliteit, functionaliteit en uitstraling.

Nieuwe gasveer

Dat is pech; gasveer lek! Gelukkig kunnen we deze bij Officetrader makkelijk vervangen. Is alleen de gasveer lek? Dan vervangen we ook alleen de gasveer. We zorgen er daarnaast voor dat het originele mechanisme intact blijft en dat het bestaande voetkruis gewoon weer gebruikt kan worden. Nu kan de stoel weer netjes omhoog en omlaag.

Foam vervangen

Een goede stoel laat graag op zich zitten. Na jaren zitten, echter, wordt het foam in het zitvlak en/of de rugleuning vaak aangetast. Voor ons is dit geen reden om de stoel gelijk af te schrijven. Integendeel; we verwijderen de stoffering (die dan vaak ook al versleten is) van de stoel en lokaliseren de plekken waar het foam is beschadigd. Op die plekken verwijderen we het foam en voegen nieuwe toe. Vervolgens stofferen we de stoel opnieuw met een slijtvaste stoffering en staat er weer een nieuw product.

Bureaustoel wielen vervangen

Het kan zo zijn dat de wielen van binnengekomen bureaustoelen niet meer lekker rollen, of dat er zelfs een paar missen. Als we dit niet met siliconenspray gefixed krijgen, verdient de stoel nieuwe wielen. Zo kan de bureaustoel weer jaren rollen. Bureaustoel blij, wij blij! 🙂

Armsteun vervangen

Als de armsteun van een stoel defect, versleten of afgebroken is dan vervangen we deze zodat de stoel er weer jaren tegenaan kan. De meeste armsteunen komen uit onze voorraad met tweedehands onderdelen. Deze voorraad leggen we aan door onbruikbare meubelen te ontmantelen en de overgebleven onderdelen te verzamelen. Op deze manier hoeven we zo min mogelijk weg te gooien en worden de onderdelen gebruikt om de levensduur van andere meubels te verlengen.

Neem contact op

Samen circulair ondernemen? Laat ons weten wat we voor jou kunnen betekenen.