Waarom kiezen voor Officetrader

Bevestiging van uw duurzame keuze.

Veel bedrijven willen actief bijdragen aan verduurzaming en hun CO2 uitstoot verminderen en terugbrengen. Hergebruiken van meubilair = duurzaam ondernemen. Door te kiezen voor Officetrader krijg je een certificaat van uw duurzame prestatie.

Officetrader staat voor circulair ondernemen

De vraag naar producten stijgt ieder jaar doordat het aantal consumenten in de wereld stijgt. De grondstoffen die nodig zijn voor het maken van de producten worden steeds schaarser en duurder. Door het hergebruik van onder andere kantoormeubilair kunnen we het verschil maken.

Groot in duurzaamheid

Op een duurzame manier zaken doen. Dit is wat wij door middel van ons beleid en bedrijfsactiviteiten aan Nederland willen laten zien. En dan gaat het niet alleen om uitstraling en stimulering. Duurzaam zijn is voor ons de kern die dagelijks terugkomt in alle werkzaamheden verspreid over het hele bedrijf. Hierbij is het geven van een tweede leven aan gebruikte producten de kern van onze activiteiten.

Een prachtig voorbeeld van deze activiteiten is het demonteren van de kantoormeubelen die door ons worden opgekocht. Hierdoor hoeft onze transport minder kilometers te maken en worden onnodige vervoersbewegingen vermijd. Op onze locatie in Hendrik Ido Ambacht kunnen we de meubelen weer in elkaar zetten, controleren, schoonmaken en opnieuw de markt insturen.

Producten die beschadigd of incourant zijn, worden refurbished d.m.v. aanpassingen, nieuwe bladen, opnieuw stofferen, poedercoaten, etc. Ook kunnen sommige artikelen of materialen worden “omgebouwd” naar een ander type product om vervolgens ook een nieuw leven tegemoet te gaan.

Producten die niet her in te zetten zijn worden ontmanteld en in onderdelen op ons eigen platform Hergebruikalles.nl geplaatst. Wat overblijft zijn materialen die echt niet meer opnieuw te gebruiken zijn. Deze worden ontmanteld en gescheiden op ijzer, aluminium, koper, plastic, karten, hout, etc. en kunnen uitstekend in een grote container worden afgevoerd. Daarna blijft er nog een klein gedeelte restafval over.

Hergebruik is de oplossing

In een circulaire economie bestaat geen afval en worden grondstoffen steeds opnieuw gebruikt. Een economie zonder afval is belangrijk omdat onze planeet vervuild raakt. Het milieu wordt verontreinigd en het klimaat verandert. Door grondstoffen opnieuw te gebruiken, wordt niet alleen het afvalprobleem aangepakt.

Het hergebruik van grondstoffen is tevens een goede manier om de schaarste van grondstoffen op te lossen. De stijgende wereldbevolking zorgt ervoor dat de vraag naar grondstoffen blijft stijgen. De hoeveelheid beschikbare grondstoffen stijgt echter niet, dus er is een alternatief nodig voor grondstoffen. Hergebruik is de oplossing.

285 ton oud ijzer

Recycle2

werd afgevoerd

9520 kg aluminium

Recycle

gescheiden

57.000 producten

Stoel2

kregen een nieuw leven

De volgende stap

Volgende stap

in 2021

Doelstellingen

0% afval: door onze circulaire oplossingen zorgen we er op verschillende manieren voor dat afval wordt vermeden. We hergebruiken alles. Binnen nu en 5 jaar willen we energie neutraal zijn.
We willen energie halen uit zonne-energie en windenergie. We willen een Social Return on Investment rate van 5% of hoger bereiken.
Als geregistreerd leerbedrijf willen we jaarlijks meerder werkervaringsplekken aanbieden om (her)toetreders tot de arbeidsmarkt de kans te geven zichzelf te ontplooien en manifesteren op de arbeidsmarkt.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Duurzaam ondernemen is een onderdeel van MVO. Iets wat we bij Officetrader in het algemeen hoog in het vaandel hebben staan. Zo wordt een deel van ons werk opgepakt door de sociale werkplaats Haeghe groep en steunen wij organisaties als stichting Anders en Woord en Daad. Ook onze eigen werkomgeving proberen we hier op in te richten door een energie zuinige omgeving te bieden en optimale en sociale omstandigheden te bieden voor ons personeel.

© Officetrader B.V. All Rights Reserved.