Officetrader 2021 - Logo wit

Groot in duurzaamheid.

Groot in duurzaamheid

Officetrader is dé duurzame partner als het gaat om het hergebruiken van tweedehands kantoormeubilair.

Vernieuwend

We zijn intern en extern altijd op zoek naar innovatieve manieren om duurzaam te blijven ondernemen.

Levensverlengend

Met onze '4R-methode' geven we tweedehands kantoormeubilair een nieuw leven!

Stimulering

Officetrader wil bedrijven inspireren om ook actief bij te dragen aan verduurzaming. Bij ons is dit de kern, bij jouw ook?

Dit droeg Officetrader bij in 2022:

producten
0

een nieuw leven gegeven

bureaustoelen

met een tweede eigenaar

vergaderstoelen

woonden nieuwe besprekingen bij

kasten

kregen een nieuwe baas

Onze missie.

Hergebruik binnen Nederland stimuleren. 

Er wordt constant bij productiemethoden gezocht naar de meest groene oplossing. Bijvoorbeeld van welk materiaal ze worden gemaakt. Echter liggen er vaak nog meer dan genoeg kansen bij het hergebruiken van producten. Dit is waar Officetrader in gelooft! Producten kunnen vaak nog, soms na wat opknappen, nog heel lang mee! Draag je ook jouw steentje bij?

[02-11-2021] Houtshredder en demontage-9

Restafval.

Als een stoel of tafel niet meer als stoel of tafel te verkopen is zien we dit niet meteen als afval. We ontmantelen deze meubels, hergebruiken de losse onderdelen en verkopen zelfs losse onderdelen via onze webshop.

Al het restafval dat dan nog overblijft zoals metalen, hout, kunststof, karton en plastic wordt door Officetrader aangeboden aan afvalverwerkingsbedrijven. Op deze wijze behandelen we materialen op een zo duurzaam mogelijke manier.

Om ambitieus te blijven, blijven we daarom doelen stellen om jaarlijks steeds meer materialen en afval te verzamelen, te recyclen en de levensduur van producten te verlengen. Draag je ook bij aan onze doelstelling om op grootschalige wijze duurzamer met onze aarde om te gaan?

Doelstelling 2025

Onze afvalhoop van 2022 verminderen met:

80%

Dé duurzame specialist

Met meer dan 15 jaar ervaring is Officetrader dé specialist in alles wat te maken heeft met het opnieuw op de markt brengen van kantoormeubilair, opkopen hiervan, kantoorontruimingen en bedrijfsverhuizing. We zijn natuurlijk ontzettend trots op dit duurzame proces, maar ook op ons specialisme in dit vakgebied. Als je kiest voor Officetrader kies je voor complete ontzorging.

Ons specialisme is het op verschillende manieren een tweede leven geven aan kantoormeubilair en dit is waar we voor staan. Maar je kan ons net zo breed inzetten als je wil. We hebben veel ervaring met opkoop, ontruiming, waardetaxatie, bedrijfsverhuizingen, transport, montageklussen en noem het maar op! Nieuwsgierig wat we voor jou kunnen betekenen? Vraag dan snel een vrijblijvende offerte aan en maak kennis met onze specialisten!

Waardetaxatie

Laat je meubilair professioneel op waarde taxeren door onze experts. Met meer dan 15 jaar ervaring kunnen wij je precies vertellen wat je meubilair waard is.

Opkoop

Heb je een opkoper nodig voor jouw partij kantoormeubelen of inboedel? Officetrader biedt altijd de oplossing!

Volledige ontruiming

Met onze eigen teams en transport kunnen wij je bedrijfspand volledig ontruimen en ervoor zorgen dat de meubels weer terug de handel in gaan.

Je bent niet de enige!

Deze klanten en bedrijven gingen je al voor. Sluit je ook aan bij onze club van duurzaamheid en hergebruik?

Nieuw voetkruis

Een nieuw voetkruis onder een bureaustoel waarvan die niet meer in orde is? Dat is voor ons geen probleem. We voegen heel simpel een nieuw voetkruis toe aan de stoel om hem zo weer werkend te krijgen. Dit doen we om zo min mogelijk weg te gooien en de levensduur van stoelen te verlengen!

Wrappen

Wrapping is een uitstekende oplossing voor meubelstukken met een slechte verflaag of met simpelweg een verouderde uitstraling. Door een ouderwets tafelblad te voorzien van een frisse wrap, kan dit een wereld van verschil maken. Bovendien biedt een goede wrap ook uitstekende bescherming waardoor intensief en langdurig gebruik geen probleem is.

Verven

Er is niets leukers dan mooie meubels nóg mooier maken. Door middel van verven kunnen we meubels die nog helemaal goed werken, ook cosmetisch een upgrade geven. Een goede coating is een prachtige oplossing voor een ouderwetse kleur of een verweerde verflaag.

Opnieuw stofferen

Een veelvoorkomend probleem van stoelen die bij ons binnenkomen is de versleten stoffering. Dit betekent in ieder geval dat de vorige eigenaar de stoel erg lekker vond zitten! Wij voorzien de stoel weer van een slijtvaste bekleding (evt. in gewenste kleur) en er staat weer een prachtige stoel waar weer jaren op gewerkt kan worden.

Polijsten

Verchroomde en glimmende onderdelen op een meubelstuk hebben de neiging om na een tijdje doffer te worden. Gelukkig kunnen we er met onze expertise voor zorgen dat het meubelstuk binnen enkele momenten weer helemaal blinkt!

Stelvoetjes vervangen

Goede stelvoetjes zijn onmisbaar onder kasten, tafels en bureaus. Met een stelvoetje voorkom je dat de boel wiebelt. Als we een meubelstuk binnenkrijgen en het stelvoetje is stuk, dan vervangen we deze door een nieuwe of gebruikte uit onze uitgebreide voorraad.

Poedercoaten

Met een spuitpistool wordt een elektrostatisch geladen poeder op het te coaten, metalen oppervlak gespoten. Na het aanbrengen wordt het object verhit, waardoor het poeder smelt en een duurzame coating vormt. Het resultaat is een glanzende, kras- en corrosiebestendige afwerking waardoor het product weer een nieuwe uitstraling heeft.

Nieuw onderstel

Als het onderstel van een bureau of tafel niet in orde is, kunnen we ervoor kiezen deze (gedeeltelijk) te vervangen. We hebben een ruime voorraad met heel veel verschillende onderdelen om een onderstel weer compleet en werkend te krijgen. Als we dit hebben gedaan staat er weer een bureau of tafel dat weer 100% werkt. Daar worden we blij van!

Nieuw blad

Bureaus waarvan de kwaliteit nog fantastisch is, maar wat blijkt, het blad is niet meer goed. Dat is jammer maar daar weten we wel raad mee. We voorzien het onderstel van een nieuw blad en er staat weer een prachtig product. De oude bladen verzamelen we en worden op een andere manier hergebruikt of gerecycled. We gooien zo min mogelijk weg!

Smeren

Sommige meubels kraken, piepen en lopen aan. Weg ermee! Nou mooi niet; wij gaan er door middel van siliconenspray voor zorgen dat het meubelstuk weer helemaal gesmeerd loopt. Of het nu gaat over een bureaustoel die niet lekker meer rolt, een tafel die piept of een roldeurkast waarvan de deur niet meer lekker sluit: Wij fixen het!

Controleren

We krijgen vaak tweedehands meubilair binnen waar in principe niets mee hoeft te gebeuren omdat het er piekfijn uitziet. Toch vinden we het nodig om alles goed te checken voordat het de verkoop in gaat. Dit doen we door elk binnenkomend meubelstuk te controleren op kwaliteit, functionaliteit en uitstraling.

Nieuwe gasveer

Dat is pech; gasveer lek! Gelukkig kunnen we deze bij Officetrader makkelijk vervangen. Is alleen de gasveer lek? Dan vervangen we ook alleen de gasveer. We zorgen er daarnaast voor dat het originele mechanisme intact blijft en dat het bestaande voetkruis gewoon weer gebruikt kan worden. Nu kan de stoel weer netjes omhoog en omlaag.

Foam vervangen

Een goede stoel laat graag op zich zitten. Na jaren zitten, echter, wordt het foam in het zitvlak en/of de rugleuning vaak aangetast. Voor ons is dit geen reden om de stoel gelijk af te schrijven. Integendeel; we verwijderen de stoffering (die dan vaak ook al versleten is) van de stoel en lokaliseren de plekken waar het foam is beschadigd. Op die plekken verwijderen we het foam en voegen nieuwe toe. Vervolgens stofferen we de stoel opnieuw met een slijtvaste stoffering en staat er weer een nieuw product.

Bureaustoel wielen vervangen

Het kan zo zijn dat de wielen van binnengekomen bureaustoelen niet meer lekker rollen, of dat er zelfs een paar missen. Als we dit niet met siliconenspray gefixed krijgen, verdient de stoel nieuwe wielen. Zo kan de bureaustoel weer jaren rollen. Bureaustoel blij, wij blij! 🙂

Armsteun vervangen

Als de armsteun van een stoel defect, versleten of afgebroken is dan vervangen we deze zodat de stoel er weer jaren tegenaan kan. De meeste armsteunen komen uit onze voorraad met tweedehands onderdelen. Deze voorraad leggen we aan door onbruikbare meubelen te ontmantelen en de overgebleven onderdelen te verzamelen. Op deze manier hoeven we zo min mogelijk weg te gooien en worden de onderdelen gebruikt om de levensduur van andere meubels te verlengen.

Neem contact op

Samen circulair ondernemen? Laat ons weten wat we voor jou kunnen betekenen.

Vraag een refurbishing aan

Vraag volledig vrijblijvend een refurbishing aan. Leg ook uit wat je precies zoekt. Heb je bijvoorbeeld eigen meubilair dat je wil laten refurbishen of zoek je compleet refurbished kantoormeubilair?

Vraag een waardebepaling aan

Om een goed beeld te krijgen van het meubilair vragen we je om onderstaande gegevens voor ons in te vullen. Vergeet niet je foto’s toe te voegen!

Armsteun vervangen

Uitgebreide tekst over armsteun vervangen en waarom dit heel belangrijk is om te doen. Placeholder met voorbeelden en extra kennis om extra duurzaam over te komen. Uitgebreide tekst over armsteun vervangen en waarom dit heel belangrijk is om te doen. Placeholder met voorbeelden en extra kennis om extra duurzaam over te komen.

Uitgebreide tekst over armsteun vervangen en waarom dit heel belangrijk is om te doen. Placeholder met voorbeelden en extra kennis om extra duurzaam over te komen.